Den här gruppen äldre människor har köpt en övergiven by för att leva resten av sina liv där tillsammans - TittaPaVideon.se
x
Den här gruppen äldre människor har…
Den här kvinnan adopterar en äldre hund för att sedan upptäcka att det var samma hund hon haft som liten Mamman brister ut i tårar när hon ser sin autistiska son med sin terapihund -

Den här gruppen äldre människor har köpt en övergiven by för att leva resten av sina liv där tillsammans

29 September 2019 • Av sofia
13.119
Advertisement

I den självständiga regionen Galicien, i nordvästra Spanien, har en grupp pensionärer bestämt sig för att investera sina pengar i köpet av en hel by som är övergiven. Varför? Eftersom de ville spendera resten av sin pension långt borta från de stora städerna och framför allt ville de göra det tillsammans. Även om det verkar dyrt att köpa en hel by, är just denna iberiska halvö ganska billig och det är därför gruppen över 60 inte tvekade en sekund innan de slutförde med köpet.
 

I Spanien finns det många övergivna byar till salu och denna grupp pensionärer lyckades få en till det överkomliga priset 140 tusen euro. Det är en liten by som varit obebodd i över 50 år, som nu blir den platsen som dessa äldre människor kommer att åldras på tillsammans. Nästa steg för dem är att renovera gårdar och hem för att ge liv åt landsbygden som har varit övergiven under flera årtionden. Urbaniseringen i Spanien har under de senaste åren blivit ett problem för små byar som riskerar att överges för evigt, till den grad att många av dem har börjat erbjuda hus eller lön till dem som beslutar att stanna kvar och bo där.

En intressant idé, som säkert kommer att ge ro och lugn till denna grupp pensionärer och en idé som skulle kunna förverkligas på många andra platser runt om i världen.

Fick du lust att göra något liknande själv?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack