Den här autistiska pojken tar hjälp av sin hund när han får panikattacker - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här autistiska pojken tar hjälp…
En brandman som följer en ängel i ett moln på årsdagen för den 11:e september Den här kvinnan använder en hårtork som hastighetskamera för att få bilarna att sakta ner

Den här autistiska pojken tar hjälp av sin hund när han får panikattacker

Av sofia
1.400
Advertisement

Husdjur är oersättliga livskamrater för många människor. Det är inte bara en fråga om vänskapsförhållandet som skapas mellan ägaren och djuret, utan något mer. Många hundar arbetar inom så kallade pet therapy för att försöka hjälpa alla de människor som lider av någon form av funktionshinder. En hund kan vara som en guide för sin husse eller matte och lugna en människa i ett stressfyllt ögonblick eller svår kris, vilket gör att personen i fråga kan leva ett lite mer normalt liv.

via: Imgur
image: imgur

Marley är en av dessa hundar, en vit och väldigt söt labrador, utbildad för att möta vissa situationer tillsammans med sin ägare. I detta fall är Marleys husse ett barn med autism som ofta lider av attacker som hindrar honom från att fortsätta utföra sina uppgifter normalt och det är i dessa fall som den trogne Marley ingriper för att lugna honom.
 

image: imgur

I videon som delats på sociala nätverk av barnets mamma ser man Marley närma sig sin husse, slicka honom och krama honom, mitt under en av dessa attacker. Han kramar honom bokstavligen, tills de båda lägger sig ner på marken och barnet lugnar sig.

Advertisement
image: imgur

Marleys husse kommenterade videon genom att skriva: "Det här är min hund som agerar mitt i en attack (vilket kan bero på allvarlig ångest). När det händer börjar jag vanligtvis gråta, jag slår mig själv och andas snabbt. Marley är tränad att hoppa på mig för att försöka få mig att sänka armarna och han slutar inte göra det förrän jag kramar om honom. I videon ser man att han försöker sätta sina tassar mellan mina armar och min kropp, på ett sådant sätt att de tar bort dem från min ansikte, för att hindra mig från att skada mig själv. Han är min hjälte."

image: imgur

Ibland underskattar vi vikten av ett djurs närvaro och vad det kan betyda för någon eller till och med för våra barn. En hund kommer att vara hans bästa vän, hans referenspunkt och hans terapi på samma gång.

Tags: DjurHundarHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack