Tack vare sin brors hjälp är det här den första förlamade mannen som genomfört en triathlon tävling - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Tack vare sin brors hjälp är det här…
Pappan kör mot rött och den 5-åriga sonen ringer polisen och ber dem arrestera honom Jag är inte galen, jag lider bara av ångest

Tack vare sin brors hjälp är det här den första förlamade mannen som genomfört en triathlon tävling

Av sofia
477
Advertisement

Relationen som skapas mellan syskon är, för de som har ett, en av de vackraste som en person kan få uppleva. En bror eller syster, särskilt om det rör sig om en jämnårig, blir mer än bara en familjemedlem och samtidigt mer än bara en vän.

Tillsammans med dem, i de mest lyckliga fallen, går man in i symbios så pass mycket att man kan dela allt. På samma sätt gör man nästan vad som helst för varandra, tar risker och uppoffrar sig även i de mest ansträngande situationern.

Apropå detta kan man inte låta bli att nämna den spännande historien om de danska tvillingarna Peder och Steen Mondrup, födda år 1980. Bilderna från deras åtaganden beskriver med mer än tusen ord vad det verkligen betyder att älska en bror.

Peder lyckades genomföra en triatlon tävling tack vare sin broders extraordinära kärlek.

via: Huffpost

På grund av syrebrist under förlossningen lider Peder av cerebral pares som tillsammans med andra problem gör att han inte kan gå. Under hela sitt liv har den unge mannen suttit i rullstol och han har i sin vardag alltid tvingats avstå vissa saker.

Hans bror Steen, som inte lider av fysiska handikapp har alltid funnits vid Peder's sida, hjälpt honom och stöttat honom med hela sitt hjärta. Tillsammans visar de att det inte finns några fysiska gränser om du verkligen vill nå ett mål.

Steen och Peder har uppnått det omöjliga och gått till historien. Tack vare sin bror blev Peder faktiskt den första personen med cerebral pares som slutförde en triathlon tävling. De tävlade i tävlingen Ironman, som ägde rum i Köpenhamn.

Steen personifierade bokstavligen sin brors ben och armar. Han simmade i nästan 4 km medan han drog Peder på en uppblåsbar flotte och styrde sedan hans racing rullstol med sin cykel utanför vattnet. I slutändan, efter att ha kört Peder i cirka 42 km, sprang Steen med sin bror till mållinjen. Allt på en rekordtid på 15 timmar, 42 minuter och 38 sekunder.

Advertisement

En vacker historia, som är mycket mer än bara en enkel gest av tillgivenhet. Steen och Peder har blivit ett, ett föredöme att följa för alla som, demoraliserade och besvikna av livets motgångar, tror att det inte finns något hopp. Det är inte så! Med viljestyrka och stöd från rätt människor blir praktiskt taget allt möjligt!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack