Om ditt barn är respektlöst bör du följa dessa värdefulla råd för att lösa det - TittaPaVideon.se
x
Om ditt barn är respektlöst bör du…
Hon försöker ge mat åt de hemlösa, men den tar slut efter bara några minuter så McDonalds ägaren bestämmer sig för att hjälpa henne Den här ponnyn räddade sitt eget liv vid en översvämning genom att klättra upp på ett hustak

Om ditt barn är respektlöst bör du följa dessa värdefulla råd för att lösa det

27 Augusti 2019 • Av sofia
2.393
Advertisement

Enligt media och sociala medier är den nuvarande den mest odisciplinerade generationen unga människor som någonsin har existerat. Det ligger säkerligen en sanning i detta, men det är minst lika viktigt att understryka att en del av ansvaret ligger i händerna på en generation vuxna som inte är mogna och auktoritativa. Barn och ungdomar både i går och idag har alltid genomgått faser av infall och uppror, men nu behövs nya utbildningsstrategier, mer anpassade till dagens samhälle.

image: Max Pixel

Vi har gått från en tidsålder med alltför strikta regler, till en med för mycket tillåtelse, med föräldrar som inte längre vet hur de ska hantera sina barn eller som nästan är rädda för att göra det av rädsla för att uppröra dem. Resultatet är tyvärr unga människor som inte känner till värdet av respekt, som inte vet var gränsen går mellan rätt och fel är och som därmed riskerar att få problem med att integreras i samhället.

Tvärtom finns det de som motsätter sig denna extrema frihet med blind och strikt autoritärism, som använder skrämmande metoder och ibland till och med våld för att få lydnad. Detta är inte heller en produktiv väg eftersom ett argt barn eller tonåring kopplar bort sin rationella del med följden att det blir omöjligt att få hen att förstå varför en viss indikation måste följas.

Barn kan uppträda på ett oförskämt sätt av mer än en anledning, kanske för att de blir utsatta för mobbing eller för att de helt enkelt känner sig frustrerade av förändringar under deras uppväxt som de inte kan förklara och kontrollera. I dessa situationer behövs en guide snarare än regler, någon som kan hjälpa dem, lyssna och först efter att ha gjort detta ge dem svar.

För att tillrättavisa barn som inte är särskilt respektfulla, kan och måste man börja tidigt, för oavsett ålder kan de förstå, om saker förklaras för dem och man inte bara ger order. Vi bör inte vara rädda för att säga "nej", eftersom även dessa små bakslag hjälper unga att förstå att allt inte alltid går som de tänkt.

Advertisement

Vi måste då sätta upp regler och gränser, tillämpa ett straff om det behövs, men det måste även följas upp, annars kommer barnet inte att frukta konsekvenserna mer. Att hota om att ta bort smarttelefonen i en månad är helt onödigt, att göra det även för bara en dag är mycket mer realistiskt och effektivt.

Slutligen bör man ge rätt värde åt barnens beteende, så det spelar egentligen ingen roll om de lämnar sitt rum lite stökigt, utan snarare att de inte pratar med sin mamma eller pappa på ett olämpligt sätt. Detta speglar även deras beteende mot andra vuxna som kan vara en del av deras värld, såsom lärare eller tränare. Dessa regler och råd kan verkligen vara avgörande för dagens familjer.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack