Kvinnor sover bättre med en hund än med en man enligt den här undersökningen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Kvinnor sover bättre med en hund än…
Om vi tillåter ett barn att behandla föräldrar eller mor- eller farföräldrar illa kommer det aldrig att respektera någon En restaurang har börjat sälja mat i majsblad för att undvika plasttallrikar

Kvinnor sover bättre med en hund än med en man enligt den här undersökningen

Av sofia
601
Advertisement

Goda nyheter för alla hundälskare, att dela säng med din fyrbenta vän hjälper dig att sova! Du vet ju att hunden är "människans bästa vän" men det verkar tydligen också vara det lyckligaste valet för många kvinnor när det gäller en bra vila. Ingen partner alltså? Vi vill inte driva dig till att fatta förhastade beslut, men en ny undersökning visar att kvinnor som brukar sova med sin hund sover bättre än de som sover med sin partner eller katt.

Undersökningen omfattade totalt 962 kvinnor, av vilka minst hälften regelbundet sover med minst en hund i sängen, 1/3 sover med en katt och mer än hälften med sin partner. Genom att göra en jämförelse avslöjade kvinnorna som sov med sin hund att de kände en nivå av komfort och säkerhet som var bestämt högre än normalt. Det beror kanske på att hundar har en naturlig tendens att skydda sin ägare, eftersom de alltid försöker undvika alla externa risker och faror.

image: Pexels

Det verkar som att sova med en hund är ännu hälsosammare än att sova med en katt. Hundar brukar sova 75% av tiden på natten, medan katter är kända för att vara mycket mer aktiva. Dessutom är katter mycket mindre beskyddande än hundar och förmedlar inte ens hälften av hundens känsla av välkommen och lugn. Lycka till alla kattälskare.

Advertisement
image: Pexels

Enligt en annan studie är det inte alltid nödvändigt att hunden sover med dig i sängen för att vila bra - enbart närvaron av din hund i rummet verkar främja sömn för både män och kvinnor. Ett bra sätt att spendera tid med ditt husdjur, speciellt om vi är upptagna med ett heltidsarbete under dagen, som tvingar oss att vara hemifrån mycket.

image: Wikipedia

Vilken typ är du? Låter du din hund eller din katt sova med dig?

Tags: DjurHundar
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack