En restaurang har börjat sälja mat i majsblad för att undvika plasttallrikar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En restaurang har börjat sälja mat…
Kvinnor sover bättre med en hund än med en man enligt den här undersökningen Alla de som tycker om att vara ensamma har dessa 7 egenskaper i sin personlighet, håller du med?

En restaurang har börjat sälja mat i majsblad för att undvika plasttallrikar

418
Advertisement

Säkerligen har ni alla hört talas om problemet med förorening av plast, och även på semester på en turistort har du förmodligen upplevt det själv. Vem har inte sett en plastpåse som gungar på havets vågor? Eller hitta ett godispapper på en stig i bergen? Tyvärr har problemet redan blivit extremt allvarligt, med uppsamlingar av massor av plast både på land och i haven.

Medan vi väntar på att regeringarna ska göra något (kanske genom att införa strängare lagar om förpackningar), kan vi alla göra något på vårt eget lilla sätt. Precis som en snabbmats restaurang i Veracruz, som har bestämt sig för att sluta använda engångstallrikar.

via: nation.com

I stället för plasttallrikar, som alla restauranger på takeaway-restauranger använder, började denna restaurang använda majsblad. De är faktiskt vattentäta, väldigt resistenta (om du någonsin har försökt öppna en majskolv, vet du vad vi pratar om) och har en mycket lägre miljöpåverkan än plasttallrikar. Kort sagt ett initiativ utan negativa följder för miljön! Allt visades i ett inlägg på Facebook, vilket var tillräckligt för att sprida nyheten från ena änden av världen till den andra.

Butikens initiativ, även om det är väldigt enkelt och säkert går att förbättra (speciellt om vi ville tillämpa det på större butiker), får oss att inse hur varje enskild medborgare direkt kan påverka plastförbrukningen. För varje måltid som säljs på dessa besparar du soptippen och miljön från plast ... det kan verka lite, men om det replikeras i större skala gör det stor skillnad!

Tags: MatGrönt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack