Enbart 30 minuter för att äta, den här snabbmatsrestaurangen blir restriktiv och ger sina kunder en tidsgräns

av sofia

03 April 2024

Enbart 30 minuter för att äta, den här snabbmatsrestaurangen blir restriktiv och ger sina kunder en tidsgräns
Advertisement

Snabbmatsrestauranger har sedan många år tillbaka blivit mycket populära ställen för en snabb måltid - som namnet i sig antyder - för att träffa någon och byta några ord även när man har lite tid på sig, för en lunchrast under arbetsdagen och vid många andra tillfällen. Den hastighet med vilken du kan äta en varm måltid är huvudfunktionen, men trots detta finns det ingen exakt tidsgräns inom vilken man bör äta dessa hamburgare, smörgåsar, sallader, pommes eller annan mat som är typisk för dessa platser.

Advertisement

Vad är en snabbmatsrestaurang?

Vad är en snabbmatsrestaurang?

Needpix

Ett Reddit-inlägg har uppmärksammat en policy som vissa snabbmatsrestauranger har infört: att tilldela en specifik tid inom vilken man måste äta upp sin måltid innan man tvingas lämna platsen. Det handlar om en tidsbegränsad lunch eller middag, vilket kan vara svårt att veta hur man ska hantera. Är det en bra idé? Frågan väcktes när en anställd på en snabbmatsrestaurang delade en bild som han tagit på en skylt på sin arbetsplats.

"Tidsbegränsning: 30 minuter för att konsumera måltiden - står det på skylten som är uppsatt utanför restaurangen - Endast mat och dryck som köpts på restaurangen får konsumeras här inne". Kunderna hade alltså inget annat val än att hålla sig till dessa regler. Frågan är: varför hade de satt upp denna skylt?

Advertisement

Endast 30 minuter för att äta klart

Endast 30 minuter för att äta klart

Blackevilsoul/Reddit

Som vi sa är snabbmatsrestauranger en plats dit man går för att äta en snabb måltid och inte för att tillbringa långa kvällar i sällskap med sina vänner, men det betyder inte att detta är fallet för alla. Det finns också människor som träffas för att prata och umgås, oavsett var de befinner sig. Generellt sett är det inget stort problem, men i det här fallet verkar det som att restaurangen i fråga ville sätta några gränser. Av kommentarerna från de som såg inlägget framkom det att det finns mycket specifika skäl som ligger till grund för detta beslut.

Vissa sa att vissa gäster orsakar oordning, förvirring och gör det omöjligt att använda toaletterna eftersom vissa snabbmatsställen har förvandlats till en mötesplats för tonåringar efter skolan, i andra fall representeras "problemet" av hemlösa människor som inte har någonstans att bo och som kanske söker skydd på liknande platser för att slippa kylan. Inte för att vara ovälkomnande eller verka okänsliga för situationer av det här slaget, har cheferna för snabbmatsställen - i det här fallet Wendy's - dock känt ett behov av att sätta gränser för att alla ska kunna äta på deras restaurang.

Det var många som förstod detta beslut, medan det för vissa var en överdriven begränsning.

Är detta en okej regel eller inte?

Är detta en okej regel eller inte?

ENESFİLM/Pexels

"Gränsen på 30 minuter verkar överdriven för mig - skriver en användare - jag vet inte ens om det räcker för att hinna njuta av en måltid". Det verkar som att de flesta undrar hur man ska kunna hinna äta i lugn och ro utan att den tickande klockan påminner en om att man måste hålla sig till en exakt deadline? Det finns de som har påpekat att det inte tar så lång tid att äta en hamburgare med pommes och att det inte handlar om att sitta på ett ställe där de serverar dig olika rätter med servitriser som kommer till bordet och dit du går för att umgås med dina vänner.

Snabbmatsbutiker skapades för snabba luncher eller middagar, så tidsgränsen är absolut okej och sedan, enligt användarna, kommer de platser som använder detta system att ha goda skäl, med tanke på att det inte är en policy för alla butiker i kedjan i fråga. Det beror mycket på i vilka områden de befinner sig och hur mycket människor som kommer dit. Det är med all sannolikhet därför de har nått denna slutsats.

Faktum kvarstår att inte alla har varit lika förstående och att många var tveksamma angående huruvida detta verkligen var nödvändigt. Vad tycker du: håller du med snabbmatsrestaurangerna, eller vill du hellre slippa ha en timer när du ska äta en hamburgare?

Source:

Reddit

Advertisement