En anställd lägger upp en bild där han visar vad som händer med det bröd som inte blir sålt: "Det är helt absurt"

av sofia

05 December 2023

En anställd lägger upp en bild där han visar vad som händer med det bröd som inte blir sålt: "Det är helt absurt"
Advertisement

Vad händer med all osåld mat i en mataffär? Hur många av oss kommer då och då att ha ställt oss denna fråga och tänkt att allt i butiksgångarna inte kommer att kunna säljas före utgångsdatumet eller i alla fall inte bli helt slutsålt. En fråga som dock inte är lätt att svara på, såvida du inte jobbar på ett sådant ställe och kan följa alla steg när det gäller de olika produkterna.

En anställd på en mataffär valde att dela ett foto på Reddit där han visar vad som händer med de brödpaket som inte blir sålda.

Advertisement

Var tar maten vägen?

Var tar maten vägen?

Joel Abroad/Flickr

Bilden som lagts upp av användaren @EnAyJay på Reddit visar ett berg av brödpåsar som ligger på marken och är redo för att slängas. "Här är mängden bröd som slängs i mataffären" - lyder bildtexten. En mycket stor mängd som visar hur mycket matavfall det finns varje dag över hela planeten.

Vi vet mycket väl att alla länder inte har samma utvecklingsnivå och att det för många är ett tufft jobb att bara sätta mat på bordet en gång om dagen. Det gör verkligen ont att se dessa scener. Det finns män och kvinnor som inte har möjlighet att handla och skulle göra vad som helst för att kunna få bara en liten bit mat.

Tvärtom, enligt vad den anställde berättar, skulle det bröd som snart kommer att gå ut eller redan har gått ut bara slängas.

Advertisement

Människors reaktioner

Människors reaktioner

@EnAyJay/Reddit

Människors reaktion på bilden, trots att det var ett mycket enkelt foto, var bestämd och fördömande när det gäller denna procedur. "Kan det vara möjligt att det inte går att använda på något sätt" - skriver en användare. "Jag känner många som skulle köpa det för halva priset" - lyder en annan kommentar. "Det var det jag alltid klagade på när jag jobbade på sådana ställen" - läser man igen.

Kort sagt, att se en sådan mängd mat gå till spillo när det finns människor som kämpar för att få i sig något är verkligen synd. Lyckligtvis finns det återförsäljare som har tagit ställning mot det här problemet och har bestämt sig för att agera därefter, och erbjuder maten till mycket rabatterade priser, särskilt om utgångsdatumet är nära eller skänker dem till någon välgörenhetsorganisation.

Det enda man behöver göra är att hitta en lösning

Det finns trots allt väldigt många sätt att förhindra att mat går till spillo. Allt som krävs är att stanna upp ett ögonblick och se över reglerna, kanske föreslå att man ändrar dem och genom att rädda mat som denna, hjälpa människor i svårigheter.

Mycket svinn skulle undvikas och vi skulle bidra, om än med lite, till en bättre värld. Håller du inte med?

Advertisement