Som 10-åring får hon en sköldpadda i present och 56 år senare är de fortfarande oskiljaktiga - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Som 10-åring får hon en sköldpadda…
Efter att ha levt instängd i en bur under flera år kan den här katten inte sluta krama sin nya En man tillbringar 25 år i en grotta och skapar en magisk miljö full av dekorationer

Som 10-åring får hon en sköldpadda i present och 56 år senare är de fortfarande oskiljaktiga

Av sofia
3.184
Advertisement

De som äger ett eller flera, vet väl att husdjur räknas som familjemedlemmar. De har en egen personlighet, sina dagliga vanor och man tar hand om dem varje dag och vet att man kan räkna med deras ovillkorliga tillgivenhet.

Det är därför det är ett allvarligt slag när man förlorar dem, trots att man på något sätt har förberett sig på att se dem gå bort från och med det att man skaffar dem, med tanke på deras korta livslängd jämfört med våran.

Självklart finns det överraskande undantag och Jeanna Smith är ett av dem eller snarare hennes sköldpadda George är det som är 56 år gammal.

image: KARE 11

Vänskapen mellan Jeanna och George började när hon på sin tionde födelsedag fick en sköldpadda av sin pappa som visste att hans dotter älskade dessa djur. Faktum är att tills dess hade Jeanna varje sommar adopterat en sköldpadda och sedan släppt ut den i naturen på hösten.

image: KARE 11

Vidare ville föräldrarna med denna gåva att Jeanna, genom att ta hand om sköldpaddan, skulle lära sig att ta på sig ansvaret för en annan levande varelse och under sin uppväxt. Men trots detta visste ingen hur starkt bandet mellan de två skulle bli.

Advertisement
image: KARE 11

Det var 1962 och sedan dess har Jeanna och George nästan alltid varit tillsammans. Som flicka brukade Jeanna sätta sköldpaddan i en korg på sin cykel och ta med sig henne på semester vart hon än gick. Så snart blev hennes familj och vänner förtjusta i George, som lät sig skämmas bort, med jordgubbar och kiwi som väntade på honom under granen varje jul och matchande masker till honom och Jeanna varje Halloween.

image: KARE 11

När honblev större tog Jeanne George med sig till college, trots sovsalens regler som förbjöd införandet av husdjur - men George lyckades omedelbart vinna andra sympati, så ingen avslöjade Jeannas hemlighet.

När Jeanna träffade sin framtida man, Kirby, kunde han inte motstå Georges charm och han var glad att han var en del av familjen som de hade för avsikt att starta. Således växte också Jeannas och Kirbys söner upp med sköldpaddan.

image: KARE 11

Nu när Jeanna har passerat 60 års ålder fortsätter George att vara vid hennes sida, även om han har passat på att göra några eskapader till grannens trädgård. I genomsnitt är livslängden för en sköldpadda som George mellan 40 och 60 år, men i fångenskap kan den gå upp till 100. Därför tror Jeanna att George kan överleva det och har redan skrivit i sitt testamente att hon vill anförtro den åt sin dotter.

En riktigt sällsynt vänskap, som lyckades övervinna barndomens gränser och följa Jeanna upp i åldern. Titta på videon och säg hur många vänner som kan skryta med en liknande längd på sin vänskap?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack