Ett och ett halvt år efter att hon förlorat sitt ben lämnar hon läkarna mållösa genom att vinna en danstävling - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Ett och ett halvt år efter att hon…
En man tillbringar 25 år i en grotta och skapar en magisk miljö full av dekorationer Vilket syskon är det mest intelligenta? Det äldsta enligt vetenskapen

Ett och ett halvt år efter att hon förlorat sitt ben lämnar hon läkarna mållösa genom att vinna en danstävling

Av sofia
928
Advertisement

Livet sätter alla på hårt prov, till den punkt att det ibland verkar som att man kastats från en sida till den andra och att inte längre bara inte ha styrkan att resa på sig igen, men att inte ens kunna känna igen sig själv.

Det är genom att övervinna dessa ögonblick som vi blir mer medvetna om oss själva och om vad vi klarar, förvärvar en energi som kan få oss att skina över andra. Exakt detta hände med Tessa Pluma, som lyckades övervinna sina allvarliga funktionshinder tack vare sin enorma talang.

image: CBS

Tessa föddes med dansens gåva och vid 5 års ålder var hon redan kapabel att utföra vuxna danstekniker, med vilken hon lyckades ta hem de första segrarna på tävlingarna. En sann passion, som dock sattes på prov när hon fortfarande var mycket ung.

image: CBS

Faktum är att Tessa vid 6 års ålder blev allvarligt sjuk. Det som hennes föräldrar ursprungligen trodde var en influensa, visade sig vara ett potentiellt dödligt virus.

Advertisement
image: CBS

15 timmar efter de första symptomen hade det spridit sig och orsakat en infektion på hela vänstra sidan av kroppen. På sjukhuset sa läkarna att barnet bara hade 20% chans att överleva och att det var nödvändigt att amputera hennes ben precis över knäet.

Föräldrarna som kände sig desperata gick med på detta och hoppades kunna rädda livet på sin älskade dotter

image: CBS

Efter två månaders sjukhusvistelse, hudtransplantation och andra infektionsbehandlingar lyckades Tessa äntligen besegra det onda som hade drabbat henne. Hon var dock rädd för att hon aldrig skulle kunna dansa igen. Ändå lät hon inte rädslan ta över, utan lät den istället bli hennes drivkraft och koncentrerade all sin styrka och beslutsamhet på målet att börja dansa igen.

Så det var så hon först lärde sig att gå igen med sin benprotes och sedan återupptog sin dans och gymnastik med hjälp av en personlig tränare.

image: Facebook

Tack vare hennes inre styrka och hennes engagemang, ett och ett halvt år efter att ha förlorat benet, började Tessa igen att delta i tävlingar och vann en - som videon om hennes resa berättar.

Framför allt är hon inte längre rädd för sin situation, för hon vet att trots protesen kan hon få allt hon älskar, bara hon aldrig ger upp.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack