Ingen anställer den här tjejen med Downs syndrom så hon startar ett eget företag - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Ingen anställer den här tjejen med…
Vad det innebär att inte ha sin mamma närvarande på mors dag Vitlöksalkohol - Hur man gör detta kraftfulla insektsmedel som både är ekologiskt och billigt

Ingen anställer den här tjejen med Downs syndrom så hon startar ett eget företag

Av sofia
1.255
Advertisement

Fördomar är svåra att bryta ner, men det är fortfarande en nödvändig kamp, då de begränsar och förgiftar livet för dem som är utsatta för dem.

Det bästa sättet att besegra dem är att låta sina drömmar styra - måla upp en annan verklighet mot den mot vilken de konfronteras - beväpna sig med mycket tålamod och hitta rätt allierade. Detta är exakt den formel som Gabi Angelini bestämde sig för att välja i sin kamp mot fördomar mot människor med Downs syndrom och för att förverkliga sin dröm

image: Facebook

Gabi Angelini är en 21-årig tjej som älskar sport och har en dröm sedan hon var barn, att öppna sin egen restaurang. Av denna anledning, när hon fortfarande var en gymnasieelever, började hon leta efter sommarjobb som gjorde det möjligt för henne att börja lägga undan pengar för att uppnå detta mål. Så här stötte hon på en hård fördom - att människor med Downs syndrom som hon inte kan arbeta.

Faktum är att ingen var villig att erbjuda henne ett jobb, just på grund av hennes tillstånd, på grund av en fördom som begränsar livet för dem som drabbas av Downs syndrom mer än själva syndromet. Samtidigt som Gabi lider av denna situation bestämde hon sig för att reagera istället för att ge upp inför orättvisorna. Därför arbetade hon, med stöd av sin mamma Maria, inte bara för att uppnå sitt mål, utan för att se till att hennes dröm blev ett instrument för befrielse eller inspiration för andra i hennes situation.

image: Facebook

Så Gabi bestämde sig för att öppna ett kafé i Raleigh, North Carolina, som kommer att anställa människor med intellektuella och utvecklingshinder. Gabi och Mary startade därför ett samarbete med en annan cafeteria som sysselsätter funktionshindrade medarbetare, där deras specialkaffe säljs, "A Hug in a Mug" ("en kram i en kopp") från Gabi's Grounds Coffee Shop.

Dessutom deltar Gabi i olika lokala evenemang med eget stånd, där de inte bara säljer kaffe, utan även t-shirts, klistermärken, koppar och andra prylar från sin framtida kaffebar. De gör även kaffeleveranser, medan Mary hanterar GoFundMe-sidan, där de samlar donationer för att öppna sin egen butik. Tack vare stödet från samhället har de hittills redan samlat in över 50 000 dollar av de 60 000 som behövs.

Advertisement
image: YouTube

Gabi är bara ett steg från att förverkliga sin dröm och planerar redan att anställa sina vänner, liksom att organisera aktiviteter på sitt café. "Från kaffe och bakverk till karaoke nätter och dansfester kommer Gabis butik att vara en allomfattande plats för det lilla samhället hon bygger upp".

Ja, för när Gabi's café öppnar, kommer det att förverkliga inte bara hennes dröm, men också den hos många andra människor som dagligen kämpar mot denna svåra fördom - att funktionshindrade inte kan arbeta. Enbart med sin existens kommer hon att bli ett levande bevis på sanningen - att beslutsamhet och solidaritet gör drömmar möjliga.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack