11 sorters "naturlig antibiotika" som skulle kunna hjälpa dig att rena din kropp utan att behöva ta till läkemedel

av sofia

22 April 2019

11 sorters "naturlig antibiotika" som skulle kunna hjälpa dig att rena din kropp utan att behöva ta till läkemedel
Advertisement

Före tillkomsten av traditionell medicin för att bota mer eller mindre allvarliga sjukdomar använde man sig av moder jord. Med tiden har vetenskaplig forskning uppnått extraordinära resultat genom att producera vaccin och andra typer av vård som har besparat miljontals människor liv. Trots de kontinuerliga framstegen inom det vetenskapliga området är de gamla lösningarna fortfarande lika giltiga, här är 11 exceptionella typer av 100% "eco" antibiotika med många andra välgörande egenskaper.

via powerofpositivity.com

Advertisement
Max Pixel

Max Pixel

  • Äppelcidervinäger. Det hjälper till att bekämpa lättare och mindre lätta patologiska tillstånd, inklusive gikt, akne och artrit, ger en god dos probiotika och är en stark antiinflammatorisk på grund av närvaron av ättiksyra.
  • Honung. Ett supernäringsrikt livsmedel som också är  väldigt antibakteriell. Påskyndar läkningsprocessen av sår.
  • Kokosolja. Den används för att behandla vårtor, candidia, hosta och inflammation. Den är också ett användbart försvar för matsmältningssystemet med antiviral och antifungal kraft.
  • Echinacea. Det är en örtväxt som tillhör solrosfamiljen, dess medicinska användning är utmärkt för att lindra symtomen på förkylning. Den kan också användas med bra resultat som ett botemedel mot hösnuva, bihåleinflammation, fotsvamp och öroninflammation.
Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Oreganoolja. Den hjälper till att skydda och regenerera huden, det har också antimykotiska, antivirala och antiinflammatoriska egenskaper, vilket också är användbart mot förkylning.
  • Kryddnejlika. Denna krydda används både inom gastronomi och i örtmedicin. Specifikt har den testats i oral vård mot plack. Som avkok är den mer effektiv än ett industriellt munvatten med antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper för tandköttet.
  • Timjan. Dess antiseptiska och antimikrobiella egenskaper finner utmärkt tillämpning vid förebyggande av hudsjukdomar som eksem och akne. Då den är särskilt koncentrerad är det lämpligt att späda den med oliv- eller kokosnötolja innan den appliceras på huden.
PublicDomainPictures

PublicDomainPictures

  • Grapefruktkärneextrakt. Känt och använt sedan århundraden tillbaka för behandling av gastrointestinala störningar. Det fungerar också bra som antibakteriellt medel, stimulerar cirkulationen, minskar den inflammation och skyddar huden från UV-strålar.
  • Vitlök och lök. Båda svampdödande, antibakteriella och till och med antitumöral.
  • Ingefära. Otroligt mångsidig och funktionell, färsk, pulveriserad, torkad, i form av extrakt, olja, tinktur eller kapslar. Avlastar känslan av illamående vid åksjuka, minskar känslan av hunger och har generella analgetiska egenskaper.

Inget av dessa livsmedel kan ersätta traditionella läkemedel så vi bör ta dem endast som kompletterande element som ingår i en hälsosam livsstil. För att förhindra kontraindikationer eller interaktioner med andra mediciner bör du först rådfråga din läkare.

Advertisement