Kristi törnekrona: vilken man bör välja och hur man tar hand om denna vackra växt

av sofia

18 September 2023

Kristi törnekrona: vilken man bör välja och hur man tar hand om denna vackra växt
Advertisement

Den som gillar växter, grönska och älskar att ta hand om sin lilla trädgård eller terrass kommer inte att kunna undgå att känna till denna underbara växt med vackra blad och fina, färgglada blommor. Den är känd som Kristi törnekrona och dess skönhet är obestridlig. Att ha en eller flera av dessa växter hemma kommer garanterat att göra miljön vackrare.

Är du nyfiken på att veta mer om den och förstå hur man tar hand om den så att den alltid trivs? Låt oss kika på den tillsammans.

Advertisement

Hur man sköter Kristi törnekrona

Hur man sköter Kristi törnekrona

Pxfuel

Euphorbia milii, även känd som Kristi krona eller törnekrona, är en vintergrön växt med ljust färgade blommor som kommer från Madagaskar och är mycket lämplig som prydnadsbuske att ha både inne och ute. Det huvudsakliga kännetecknet för denna lilla gröna växt är att stjälken är helt täckt av taggar, ljusgröna, gula eller randiga blad och underbara blommor i många färger.

Att sköta en är väldigt enkelt. Först och främst är det viktigt att säga att det är en mycket motståndskraftig växt. Den älskar öppna ytor, men trivs även i kruka. Det är en typ av växt som står emot höga temperaturer mycket bra och som behöver mycket ljus för att växa frodigt. Att placera den bredvid ett fönster eller utomhus skulle vara idealiskt, men var noga med att inte placera den i direkt solljus. Detta kan skada dess små ovala blad.

Advertisement

Det räcker med att vara uppmärksam på några få saker för att få denna växt att trivas

Det räcker med att vara uppmärksam på några få saker för att få denna växt att trivas

Pxfuel

Kristi törnekrona behöver inte särskilt mycket vatten. Tvärtom bör du undvika att ge den för mycket vatten, eftersom den kan skadas. På sommaren räcker det med två gånger i veckan, medan det under kallare perioder räcker med vattning varannan vecka.

För att undvika att vattnet stagnerar är det också lämpligt att föredra en typ av jord som är dränerande och mer lämplig för denna familj av växter. Och om du vill att din planta ska växa ännu mer kan du applicera ett specifikt gödningsmedel för suckulenter en gång i månaden, och se till att parasiter och kvalster inte angriper denna lilla gröna juvel.

Som du märker krävs det inte mycket ansträngning för att få den att trivas hemma. Liksom många andra suckulenter behöver Kristi törnekrona inte heller alltför mycket uppmärksamhet och kommer att trivas bra på terrassen, i trädgården eller i vardagsrummet för att tillsätta lite färg. Kände du till denna fantastiska växt?

Advertisement