Vitlöksalkohol - Hur man gör detta kraftfulla insektsmedel som både är ekologiskt och billigt - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Vitlöksalkohol - Hur man gör detta…
Ingen anställer den här tjejen med Downs syndrom så hon startar ett eget företag Det här paret ger nytt liv åt en skog genom att plantera 2 miljoner träd under 20 år

Vitlöksalkohol - Hur man gör detta kraftfulla insektsmedel som både är ekologiskt och billigt

Av sofia
1.135
Advertisement

Varje dag hemma används olika produkter för att tvätta kläder och disk, för att rengöra möbler, ytor och föremål, för att inte prata om personlig hygien och kosmetika. Utan att inse det, ger varje person sitt lilla bidrag till att förorena miljön, när det istället finns lika effektiva naturliga produkter. I det här fallet pratar vi om insektsmedel och här kommer ett tips om hur vi kan förbereda ett extremt kraftfullt sådant men som är 100% ekologiskt.

Särskilt på sommaren befolkas balkonger och trädgårdar inte bara av irriterande insekter som flugor och myggor utan också av skadedjur, såsom insekter och bladlöss. För att försvara din trädgård eller dina krukväxter är den enklaste strategin att köpa industriella ämnen. Dessa lösningar är snabba och funktionella men tyvärr inte utan konsekvenser, eftersom de är kemiska ämnen, skadliga både för ekosystemet och för människors hälsa.

Man bör inte glömma att barn och husdjur också brukar leka i trädgården, så det är lämpligt att undvika att de kommer i kontakt med ämnen som också kan vara giftiga. Vidare kan dessa kemiska medel förflytta sig genom luften, och hamna även inne i hemmet. Dessa är hot som nästan ingen tänker på men som i längden kan vara väldigt skadliga för välbefinnandet. Alternativet är både ekologiskt och ekonomiskt. Formeln baserad på vitlök gör det möjligt att hålla de skadliga mikroorganismerna borta från blommor och växter och fungerar också utmärkt i förebyggande syfte. Här är några enkla steg för att förbereda det hemma.

image: Pixabay

Ingredienser

  • 5 vitlöksklyftor för varje halv liter lösning
  • 70 ° eller 90 ° alkohol
  • En droppe ekologiskt diskmedel

Det är viktigt att komma ihåg att blandningen måste bestå av 50% vatten och 50% alkohol

Skär vitlöksklyftorna och placera dem i en behållare och tillsätt alkoholen. Låt vila under en hel dag, tillsätt sedan vatten och diskmedel. Blanda allt väl och häll blandningen i en sprayflaska. Den erhållna produkten varar i flera dagar, kan också förvaras mörkt utanför kylskåpet. Insektsmedlet bör sprayas både på blad och stjälkar.

Advertisement

En snabb lösning som är lätt att förbereda och som framförallt inte skadar naturen runt omkring oss inför sommarsäsongen. Enkelt, eller hur?

image: Wikiphoto
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack