Att äta choklad stimulerar den kognitiva förmågan och minnet enligt forskarna!

av sofia

23 April 2019

Att äta choklad stimulerar den kognitiva förmågan och minnet enligt forskarna!
Advertisement

Det första man associerar med ordet "sött" är konstigt nog inte "socker" utan choklad. Ett livsmedel som demoniseras av vissa och förhärligas av andra, i centrum för legender eller dokumenterade berättelser och föremål för önskan hos både barn och vuxna. Dess egenskaper är så extraordinära att denna produkt nämns både inom gastronomiska sammanhang och som ett gammalt medicinskt botemedel. Bland de undersökningar som har haft choklad som huvudperson, läggs det nu till en som avslöjar fördelarna för hjärnan.

via Frontiers

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Studien ifråga utfördes av några italienska forskare och publicerades i Frontiers in Nutrition (forskningskälla). I detalj analyserades effekterna av kakao-flavonoider i relation till hjärnfunktionen. De personer som intagit dessa ämnen genom mat visade märkbara förbättringar när det gällde visuell, kognitiv och minnesprestanda.

En del av forskningen inriktades på kvinnor som lider av sömnstörningar. Tack vare en diet med högt innehåll av flavonoler uppnådde den observerade testgruppen en liten förbättring på kvaliteten av vilan, men det är inte allt. Faktum är att den kognitiva funktionsnedsättningen som orsakats av utmattning inverterades, oavsett hur många timmar individerna hade sovit natten innan.

De insamlade uppgifterna visade små skillnader och minskningar baserat på individernas ålder, så resultaten var mycket uppmuntrande. Det bör dock noteras att undersökningen endast betraktade kakao som ett rent livsmedel och inte som en ingrediens i färdiga produkter. Det höga innehållet av mjölk, socker och andra näringsämnen kan faktiskt upphäva eller minska hälsoeffekterna av den rena substansen.

Advertisement
Maxpixel

Maxpixel

Kalorivärdet av det du äter, närvaron eller avsaknaden av andra stimulantier såsom koffein, teobromin, etc. kan motverka förmågan hos favonoiderna. När du lägger till choklad i din kost bör du välja den mörka eller åtminstone en typ av kakao som är så ren som möjligt. Endast under dessa förhållanden kan livsmedlet släppa ut sina organoleptiska och kemiska egenskaper, som påverkar blodflödet till hjärnan och fördröjer åldrandet hos hippocampus. Allt som återstår är att i första hand, med måtta försöka att konsumera lite mer choklad, både för din hälsas skull och för att njuta av smaken.

Advertisement