6 fördelar med ananas, naturligt antiinflammatorisk och rik på välgörande och läkande egenskaper - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
6 fördelar med ananas, naturligt antiinflammatorisk…
En volontär på ett djurskyddshem tar en selfie med en av hundarna som bjuder på sitt allra bästa leende En hund lämnas på en trottoar för att se vem som hjälper den, den enda som stannar är en hemlös man

6 fördelar med ananas, naturligt antiinflammatorisk och rik på välgörande och läkande egenskaper

Av sofia
1.437
Advertisement

Det räcker med att titta på den för att tankarna ska vandra till exotiska sommardagar, fräscha och nyttiga, precis som frukten själv. Har du förstått vad vi pratar om? Ananas så klart, en berömd frukt som kommer från Sydamerika och sedan har spridits över hela världen. Ett livsmedel som är intressant eftersom det tekniskt sätt är en del av blomman på växten och inte egentligen en riktig frukt utan en "fröställning".

Den karakteristiska gula färgen och den hårda bruna skalen innehåller en stor mängd fördelar för vår kropp. Förutom att den är välsmakande är denna tropiska frukt, som endast innehåller ett fåtal kalorier, som en "medicin" för vår kropp som ger oss många näringsämnen, mineraler och värdefulla ämnen för vårt välbefinnande, som verkligen är värda att nämnas.

via: Healthline

1. Den är rik på näringsämnen och antioxidanter

C-vitamin, mangan, A och K-vitamin, fosfor, zink och kalcium. Det är bara en mycket liten del av innehållet i en smaskig ananas. I synnerhet innehåller den C-vitamin och mangan i stora mängder, till fördel för immunförsvaret och tillväxten. Detta är dock inte allt, ananas är även en utmärkt källa till antioxidanter, ämnen som kan minska risken för kroniska sjukdomar och oxidativ stress.

2. Den är antiinflammatorisk och underlättar matsmältningen

Ananas innehåller bromelain, ett enzym som kan bryta ner proteinmolekyler, underlätta matsmältningen och hjälpa till i alla de fall där kroppen kämpar för att bryta ned maten. Bromelain har även visat sig vara särskilt effektivt vid behandling av inflammation. Till skillnad från vanliga läkemedel som används för detta ändamål kan ananas bekämpa dessa problem utan att orsaka mag- eller tarmskador.

image: Pixabay

3. Den kan lindra symtomen vid artros

Tack vare dess otroliga antiinflammatoriska egenskaper kan ananas minska problem relaterade till artrit och artros samt andra former av inflammation i lederna.

4. Kan påskynda återhämtningen efter en operation eller efter träning

Bromelain är det "mirakulösa" ämnet som, genom att äta ananas eller ta ananasbaserade kosttillskott ger oss styrkan att återhämta oss snabbare än väntat från en operation, smärta, inflammatoriska tillstånd i allmänhet och särskilt ansträngande fysiska aktiviteter. De studier som genomförts i denna mening har även visat att bromelain både ger mental lättnad såväl som fysisk just på grund av dess regenererande förmåga.

5. Den kan bidra till att minska risken för cancer

De ämnen som finns i ananas (bromelain bland annat) minskar oxidativ stress och inflammation i kroppen, tillstånd som kan underlätta utvecklingen och spridningen av cancerceller. Forskning inom detta område genomförs och utvecklas fortfarande, men en sak som är säker är att ananas både kan vara välgörande och skyddande för hälsan.

Advertisement
image: Pikist

6. Den har få kalorier och är lätt att lägga till i kosten

Trots att det är en tropisk sommarfrukt är det i vissa fall möjligt att hitta ananas även under resten av året. Denna frukt är mycket kalorisnål och rekommenderas därför även för de som försöker begränsa sitt kaloriintag. Den kan avnjutas på egen hand eller blandas i smoothies, fruktsallad, desserter och även i sallad och kötträtter.

Fick du lust att köpa ananas och njuta av både smaken och alla fördelarna för hälsan och ditt välbefinnande?

Tags: MatPraktiskaHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack