Om du vill avgifta din lever bör du duka fram dessa livsmedel på matbordet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Om du vill avgifta din lever bör du…
Om du vill få ditt äktenskap att fungera måste du bli mindre mammig och pappig Barnbarnet får reda på att mormorn aldrig varit på stranden och tar med sig henne på en minnesvärd resa tillsammans

Om du vill avgifta din lever bör du duka fram dessa livsmedel på matbordet

Av sofia
2.528
Advertisement

Överaffinerad mat, dåliga matvanor och för lite fysisk aktivitet gör livet och arbetet för ett grundläggande organ såsom levern svårare. Detta organ har bland annat uppgiften att syntetisera näringsämnen och eliminera avfall, och för att underlätta dess dagliga funktioner finns det vissa livsmedel som renar den och hålla den vid perfekt hälsa. Här är några livsmedel att lägga till i din kost för att få leverna att må bättre.

image: Pixabay
  • Gurkmeja. De antiinflammatoriska egenskaperna hos kurkuminet är allmänt känt och har enligt vissa anticancer egenskaper. Denna krydda är värdefull för levern även på grund av närvaron av matsmältningsenzymer som förhindrar ansamling av överskott av kolesterol.
  • Avokado. Utmärkt för att skydda levern på ett naturligt sätt tack vare essentiella fettsyror och E-vitaminen. Små mängder räcker för att förbättra leverns effektivitet.
  • Olivolja. Källa till nyttiga fetter som motverkar kolesterolet. Denna ingrediens är basen i Medelhavsdieten

 

image: TheIlr/Flickr
  • Vitlök. Det förbättrar matsmältningsaktiviteterna och tack vare närvaron av allicin är det en utmärkt leveravgiftare.
  • Nötter. De innehåller omega3-fettsyror som hjälper till att förhindra ammoniakförgiftning och är också en naturlig källa till arginin, en essentiell aminosyra som avgiftar kroppen.
  • Rödbetor. Juicen från denna växt är som ett renande elixir för levern som eliminerar tungmetaller och rengör blodet.
Advertisement
  • Citrusfrukter. Få kalorier, många antioxidanter samt kalium, järn, magnesium, C-vitamin, E-vitamin och andra mineraler.
  • Morötter. Att äta dem innebär att få sig en stor dos av antioxidanter, bio-flavonoider och betakaroten som reparerar skadorna efter fria radikaler och stimulerar kroppens läkningsprocesser.
  • Grönsaker. Massor av mineralsalter och viktiga vitaminer med fibrer som underlättar elimineringen av gifter och tungmetaller. Bland de bästa finner vi spenat, blomkål, broccoli och maskrosblad.
  • Honung. Den är rik på fibrer, antioxidanter och främjar avgiftning. Dess höga innehåll av äppelsyra hjälper även till att lösa upp njurstenar som kan överbelasta gallblåsan.

Nu har du inga fler ursäkter, det är dags att börja ta hand om ditt välbefinnande och din leverhälsa. Den mest intressanta aspekten är att dessa är helt naturliga och dessutom väldigt goda lösningar. Genom att gradvis införa dessa utsökta livsmedel i din kost kommer du snart att se resultatet i form av energi och gott humör samtidigt som du berikar dig med smak och fantasi!

Tags: MatPraktiskaHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack