Rosensallat är en grönsak som är rik på antioxidanter och kan rengöra tarmkanalen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Rosensallat är en grönsak som är…
Uppfödaren gjorde sig av med den här hunden på grund av hennes lustiga utseende, men nu har bilderna på henne blivit virala Oförutsägbara, reserverade, men mycket tillgivna - De som är födda i Vattumannens tecken tar inte order från någon

Rosensallat är en grönsak som är rik på antioxidanter och kan rengöra tarmkanalen

Av sofia
1.543
Advertisement

Bland de mest kända och mest använda grönsakerna i köket under vintern, även om rosensallt används i olika delar av världen, kommer den från norra Italien. Många vet inte att denna grönsak med en vit och lila färg är rik på antioxidanter och andra välgörande egenskaper för vår kropp som vi alla borde känna till. Tillsätt rosensallat i dina vinterrecept, du kommer inte att ångra det!

image: Pixabay

Rosensallat är mycket rik på K-vitamin, selen, fosfor, kalium, koppar, mangan, kalcium, A, C, E och B-vitamin , samt är kalorifattig och innehåller varken fett eller kolesterol och därför är denna mångsidiga grönsak utmärkt för att förebygga degenerativa sjukdomar i tarmsystemet samt tjocktarmscancer. Dessutom gör det höga K-vitamin innehållet att rosensallat kan hjälpa till att förebygga osteoporos genom regenerering av bencellerna.

Insulin har också sin roll i en diet rik på rosensallt då den kan skydda levern och bukspottkörteln.
 

Det rör sig alltså om en grönsak som i största allmänhet gynnar matsmältningen. Rosensallat stimulerar även gallproduktionen och kan förhindra makuladegeneration samt förbättra synen, allt detta tack vare innehållet av två viktiga flavonoider vid namn zeaxanthin och lutein. Eftersom radicchio också är särskilt rik på fibrer, kan den också underlätta avgiftningsprocessen i tjocktarmen och stimulera tarmrörelserna, förhindra förstoppning och uppkomsten av parasiter och mikrober i denna del av vår kropp.

Vi vill också påminna dig om att informationen i den här artikeln är  generisk och publicerad enbart i informationssyfte. Den kan inte i något fall ersätta en läkares råd.

Tags: MatPraktiskaHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack