Hon var trött på att hennes svärmor proppade barnen fulla med godis så hon skriver ett brev, men de avslutande orden är oväntade

av sofia

16 April 2019

Hon var trött på att hennes svärmor proppade barnen fulla med godis så hon skriver ett brev, men de avslutande orden är oväntade
Advertisement

Bland de många "strider" som föräldrarna måste utkämpa för att uppfostra sina barn som de villfinns den mot far- och morföräldrarna. Det händer faktiskt ganska ofta att far- och morföräldrar är de som skämmer bort sina barnbarn och går emot de regler som deras föräldrar vill att barnen ska respektera.

En mamma var trött på att se det godis som svärmodern gav till hennes barn, när hon hade förklarat tydligt att hon inte skulle ge dem det. Hennes brev till sin svärmor börjar som ett befriande utlopp ... men epilogen är inte vad man förväntar sig.

via faithit.com

Advertisement
Hon var trött på att hennes svärmor proppade barnen fulla med godis så hon skriver ett brev, men de avslutande orden är oväntade - 1

Du har alltid gått emot mig. Du gav alltid dem allt de ville ha. Du har aldrig sagt nej till någon av deras förfrågan.

En andra portion efterrätt, sötsaker innan middagen, ytterligare två minuter i badkaret, pengar till glass.

Jag har verkligen försökt att uppskatta och respektera dig medan jag försökte försäkra mig själv om att du inte hade skämt bort mina barn. Jag fruktade att du skulle göra dem till "själviska barn" genom att ge dem allt de ville ha. Jag fruktade att de aldrig skulle lära sig att vänta på sin tur, att dela med andra, för att du alltid uppfyllde deras önskningar så snart de öppnade sina munnar.

Advertisement
pixabay

pixabay

Jag blev alltid upprörd när du köpte dem de dyraste leksakerna till jul eller födelsedagar. Hur tror du att det känns att veta att dina barn aldrig kommer att hoppa av glädje över sina föräldrars gåvor?

Och hur de älskade att tillbringa eftermiddagen hos dig. Du lagade deras favoriträtter - tre olika rätter för tre barn. Och du hade alltid en överraskning åt dem. Godis, ett spel eller något annat. Jag ville inte att de skulle associera dig med gåvor och godis. De skulle älska dig för den du var. Jag försökte förklara för dig, men du lyssnade aldrig på mig.

Jag visste inte hur jag skulle komma ifrån denna situation, det är normalt för far- och morföräldrar att skämma bort sina barnbarn, men du var verkligen överdriven.

maxpixel

maxpixel

Tills du gick bort

Jag var tvungen att berätta för mina barn att deras farmor var död. Det verkade omöjligt. Du skulle vara där i alla de bästa ögonblicken: vid skoldansen, vid examen, vid bröllopet och i stället förlorade de sin farmor för tidigt och utan förvarning. De var inte redo att säga adjö.

All den tid jag tillbringade med att önska att du skulle sluta skämma bort dem, tänkte jag aldrig på hur mycket du kunde älska dem och hur du på alla sätt försökte få dem att förstå. Med luncherna. Med dina gåvor. Med godis och sötsaker. Med leksaker. Din kärlek hade inga gränser. Du har visat det på alla sätt, med köket, din plånbok, dina ord och dina outtröttliga armar.

Jag hade fel i att betrakta din generositet negativt. Mina barn, som tonåringar, saknar dig enormt. Och de saknar inte dina gåvor eller dina pengar. De saknar dig. De saknar möjlighet att ring på din dörr och krama dig innan du märker det. Saknar att lyssna på dina kloka uppmuntrande och kärleksfulla ord.

maxpixel

maxpixel

Kom tillbaka och älska dem ännu en gång, på sättet som bara far- och mormödrar kan och ingen annan. Ta med dig sötsaker och överraskningar. Belöna dem med godis för mindre mål. Förbered noggrant deras favoriträtter. Ta med dem vart de vill. Allt bara för att du älskar dem.

Åh, hur jag med hela mitt hjärta vill att du ska komma tillbaka. Men ju mer jag vill att du ska komma tillbaka, desto mer inser jag att du aldrig lämnade oss.

Jag vet att du aldrig kommer att komma tillbaka, men också att din kärlek till dem aldrig kommer att lämna dem. Din kärlek byggde dem och skyddade dem på sätt som inte kan beskrivas. Din kärlek är vad de är och vad de kommer att bli när de växer upp.

För allt detta, för varje gåva, för varje gång du höll dem för länge eller lät dem gå upp för sent från sängen, tackar jag för alltid.

Advertisement