Det här händer med din kropp om du promenerar 30 minuter om dagen

av sofia

16 April 2019

Det här händer med din kropp om du promenerar 30 minuter om dagen
Advertisement

Människans bästa medicin är att gå och detta bekräftades redan av vetenskapsmannen Hippocrates i det antika Grekland och vi kan inte annat än att ge honom rätt. Inte bara ett naturligt botemedel mot trötthet, negativt humör och utmärkt för vårt sinne, att gå ofta under dagen har också fördelaktiga effekter på vår kropps hälsa.

Här är de 10 effekterna som en 30 minuters promenad per dag kan ha på vår kropp!

via Health Harvard

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Förhindrar hjärt-kärlsjukdomar. Att promenera 30 minuter om dagen är effektiv för att förebygga hjärt- och strokerelaterade sjukdomar, minska hypertension och bidrar till att förbättra blodcirkulationen.

Hjälper funktionen i bukspottkörteln. Att gå ofta bidrar också till att förbättra glukostoleransnivåerna 6 gånger mer än de som istället föredrar att springa har en ny studie har bekräftat.

Hjälper till att stärka leder och ben. Att gå 30 minuter om dagen hjälper till att minska ledsmärta, styvhet och inflammation. Fysisk aktivitet förhindrar förlust av benmassa och minskar risken för sprickor.

Hjälper till att förbättra synen. Även om det verkar omöjligt, kan regelbunden fysisk aktivitet som en promenad på minst 30 minuter hjälpa till att bekämpa glaukom och lindra trycket i tunga ögon.

Ökar lungkapaciteten. När vi andas bättre och djupare ökar syrgasnivån genom vårt blod och det gör att lungorna kan tränas på det mest korrekta och funktionella sättet för vår fysiska hälsa.

Advertisement
Tirachard/Pexels

Tirachard/Pexels

Minskar risken för Alzheimers. En nyligen genomförd studie bekräftade inte bara att promenader ofta förhindrar tidig demens och Alzheimers sjukdom, men att risken för stroke minskar med 43% om du går minst tre timmar i veckan. Det spanska experimentet involverade cirka 30 000 personer.

Minskar fett och ökar muskelbyggnaden. Visste du att med en medel intensitetsgång kan du bränna upp till 300 kalorier per timme? Denna övning på cirka 10 000 steg per dag motsvarar en session på gymmet!

Minskar ryggont. Vandring hjälper ryggradets korrekta hållning, eftersom fysisk aktivitet främjar blodcirkulationen även genom ryggraden, som främjar rörlighet och en positiv hållning för vår kropp.

Förbättrar matsmältningen. Att gå i minst 30 minuter om dagen hjälper inte bara matsmältningen utan även den rätta funktionen i tarmfloran

Det är bra för mental hälsa. Slutligen är det även bra för oss om vi befinner oss i ett ögonblick av vårt liv där vi lider av ett negativt humör. Den omgivande energin och närvaron av nära och kära under promenaden öka känslan av känslomässig fulländning!

Gå nu hemifrån, med träningskläderna på och starta din hälsosamma promenad!

Källa:

Advertisement