x
6 signaler man inte bör undervärdera…
Frun överraskar sin man vid altaret med en annan kvinna, den surrealistiska situationen filmas av en av bröllopsgästerna Pappan vill inte ha sönder bilrutorna för att rädda sin dotter som blivit fast i bilen, när de väl gör det är det för sent

6 signaler man inte bör undervärdera som vår kropp kan sända ut när våra artärer är blockerade

24 Oktober 2020 • Av sofia
1.774
Advertisement

Våra artärer är som ett mycket långt, mycket tätt och mycket invecklat nätverk av vägar som täcker vår kropp från ena sidan till den andra och innehåller allt vi behöver för att leva, från blod till näringsämnen. I verkligheten är denna korta beskrivning tillräcklig för att få oss att förstå hur viktiga de är för vår hälsa, men precis som alla andra delar av kroppen är de inte heller fria från problem som det är viktigt att känna till, förebygga och behandla.

Vår kropp är en komplex och fascinerande mekanism som kan varna oss om något inte är som det borde. När det gäller artärer och eventuella hinder som påverkar dem finns det varningssignaler som inte bör underskattas och där vi genast bör ingripa. Låt oss se vilka de är nedan och påminna om att det för frågor och vård alltid är tillrådligt att söka hjälp hos en specialist så snart som möjligt.

via: Healthline

Artärrelaterade sjukdomar är mycket vanligare än vi tror. I världen finns det väldigt många människor som lider av dessa hjärtproblem, som tyvärr ligger till grund för minst lika många dödsfall. Hjärtat måste för att fungera perfekt, få rätt blodtillförsel och det är därför som artärerna, som ansvarar för transporten av denna vitala vätska, inte bör ha några hinder som blockerar dem.

  • Bröstsmärta, om den upprepas, är stark och konstan, är ett av de första symptomen som förtjänar ytterligare uppmärksamhet, eftersom den kan kopplas till problem i denna mening. Många som rapporterar detta obehag har funnit att de har tilltäppta kranskärl och det är faktiskt den vanligaste smärtan som kopplas till problemet i fråga.
  • Smärta i axlar, armar eller rygg kan vara andra varningssignaler i samband med dessa störningar. Underskatta dem därför aldrig, särskilt om de är kontinuerliga och du inte lider av uppenbara problem med hållningen, musklerna eller skelettet.
  • Andfåddhet, stark svettning, en känsla av att vara tung och svag kan också indikera att det är något fel i dina artärer. Om du upplever dessa symptom konstant är det lämpligt att undergå en undersökning genom att kontakta din läkare och genomföra specifika tester.
  • Var uppmärksam på ben och fötter då blockerade artärer ofta kan ge symptom i dessa delar av kroppen, eftersom blodcirkulationen inte är tillräcklig för att nå även de mest perifera områdena.
image: Pixabay

Kort sagt är avsikten med denna lista verkligen inte att skrämma någon eller generalisera symtom och små problem som självklart även betyda annat än att man har igentäppta artärer. Denna information kan, precis som vi specificerade ovan, inte i något fall ersätta en läkares utlåtande. Faktum kvarstår dock att om dessa symptom upprepas är det viktigt att uppmärksamma dem i tid, rådfråga en läkare och eliminera möjliga riskfaktorer.

Rökning, kolesterolnivån i blodet, brist på fysisk aktivitet, övervikt, hög alkoholkonsumtion och emotionell stress är några av dem. Det finns därför mycket vi kan göra för att förbättra vår hälsa och kroppen kommer garanterat att tacka oss.
 

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack