De asiatiska kvinnornas hemlighet för att hålla huden ung - 10 steg att ta efter för att inte göra fel

av sofia

01 Augusti 2021

De asiatiska kvinnornas hemlighet för att hålla huden ung - 10 steg att ta efter för att inte göra fel
Advertisement

Har du någonsin hört talas om de berömda stegen som koreanska kvinnor följer varje dag i sin skönhetsrutin? Varje kvinna i världen tycker om att känna sig vacker och bekväm i sin kropp, men inte alla orkar hålla en rutin som på sikt kommer att göra deras hud vacker. Som den berömda skådespelerskan Demi Moore till exempel, som lyckas hålla sig i form på ett avundsvärt sätt trots att hon nästan är 60, sa; "det finns inga fula kvinnor, bara lata kvinnor". Så om du gillar att ta hand om din hud kan dessa råd säkerligen komma till nytta. Huvudknepet, att alltid tänka på, är definitivt att sköta om sin hy regelbundet och att använda bra produkter. Precis som när det gäller kosthållning eller sport är detta det enda sättet för att få goda resultat! Förutom detta allmänna råd kan vi dessutom avslöja några små "hemligheter" som koreanska kvinnor använder för att åldras med en vacker hy.

Advertisement
Sia Ree 이시아입니다 / YouTube

Sia Ree 이시아입니다 / YouTube

Alla som vårdar sin hy vet mycket väl att det inte är lämpligt att tvätta ansiktet med vanlig tvål (undvik handtvål, som helt enkelt är för aggressiv) och att man bör applicera en fuktkräm då och då, men man måste göra detta regelbundet. "Hemligheten" med så kallad koreansk hudvård består i att följa de 10 stegen i morgon- och kvällsrutinen (vissa steg behöver inte upprepas varje dag, men bara vid behov). Om du är nybörjare och tycker att det verkar vara mycket att ta in på en gång kan du helt enkelt minska stegen och bara göra 5, de viktigaste som hjälper dig att återfå lyster och elasticitet i huden.

Advertisement
Youtube / Elettra Lastra

Youtube / Elettra Lastra

De två första stegen verkar vara ganska avgörande och innovativa: det rör sig om så kallad "dubbelrengöring".

1. Oljebaserad ansiktsrengöring: Börja din skönhetsritual med ett oljebaserat rengöringsmedel. Denna typ av produkt hjälper till att eliminera föroreningar, talg och till och med eventuella sminkrester.

2. Vattenbaserad ansiktsrengöring: Detta är för att ta bort den sista smutsen, inklusive resterna av rengöringsoljan du just har använt. Det är det andra och sista steget i rengöringen av ansiktet. Du är nu redo att ge näring åt din hy i alla efterföljande steg.

Youtube / Elettra Lastra

Youtube / Elettra Lastra

3. Exfoliering av ansiktet: exfoliering av huden är mycket viktigt eftersom det hjälper till att ta bort alla döda celler, men överdriv inte. När du har hittat den produkt som passar din hudtyp bäst kan du upprepa detta steg en gång i veckan (eller ännu mindre, det viktiga är att hitta rätt balans).

4. Ansiktsvatten: vad ska man säga, att applicera ansiktsvatten kommer att förändra ditt liv om du aldrig har provat det tidigare. Ansiktsvatten är avgörande för att balansera hudens pH och rengöra den ännu mer noggrant.

5. Essence water: det är som ett ansiktsvatten med mer näring - man applicerar det med cirkulära rörelser för att återställa hudens ljyster och elasticitet och förbereder den på bästa möjliga sätt för nästa steg. Varning: essence water är inte ett serum, även om de två produkterna ofta blandas ihop.

Sia Ree 이시아입니다 / YouTube

Sia Ree 이시아입니다 / YouTube

6. Sheetmask: även denna typ av produkt verkar vara ganska innovativ för västerlänningar. Dessa är engångsansiktsmasker är rika på aktiva ingredienser och andra naturliga ingredienser som hjälper vår hud efter behov. Även här är det ett valfritt steg, som bör upprepas då och då, beroende på vad du vill uppnå (mer lyster, mindre rodnad, elasticitet, etc.).

7. Serum: detta är en produkt som vi alla känner till mycket väl, som är som ett koncentrat av aktiva ingredienser. Några droppar räcker för att huden i ansiktet ska ta upp det. Återigen, välj det serum som passar just din hudtyp!

8. Området kring ögonen: det är ett känsligt område som förtjänar rätt mängd fukt och en målinriktad åtgärd både när det gäller "påsarna under ögonen" och för rynkor.

Youtube / 한별Lily

Youtube / 한별Lily

Slutligen de två sista stegen: fuktkräm och ... solskyddskräm!

9. Fuktighetskräm: "återfukta" är nyckelordet! Välj den kräm som passar dig bäst när det gäller konsistens, doft och, viktigast av allt, för den specifika åtgärd den kommer att utföra på din hud.

10. Solskyddskräm: Vi vet vad du tänker - vad har solskyddskräm med saken att göra? Tja, asiatiska kvinnor är inte särskilt förtjusta i solbränna och är väldigt angelägna om att bevara sin naturliga färg. Faktum är att hur behaglig en lätt solbränna än kan vara, måste vi komma ihåg att långvarig exponering för solen verkligen inte är ett lämpligt val för huden. För koreanska kvinnor är solskyddskräm verkligen inte valfritt! Det finns många bra produkter på marknaden som får dig att glömma de fruktansvärda tjock solskyddskrämerna som knappt går att smörja in.

Advertisement
Pexels

Pexels

Som redan nämnts ovan kan du, om du är nybörjare, begränsa dig till att följa de 5 mest väsentliga stegen (dubbelrengöring, ansiktsvatten, serum och ansiktskräm) och låt dig inte avskräcks av antalet steg. Inte bara är den dagliga rutinen inte så betungande som du kanske tror - när du väl kommer igång kommer du att klara det på bara 10 minuter! - men det borde i teorin representera ett litet ögonblick på dagen att ägna åt dig själv. Även om du är en av dem som alltid har tänkt börja banta på en måndag eller som har slösat bort mer än hälften av sitt årliga gymkort efter en första stund av stor entusiasm, är vi säkra på att du kommer att klara denna dagliga "ritual" som kommer att få dig att må bättre direkt... Naturligtvis behöver denna fokus på din hudvård inte bli en besatthet, utan helt enkelt ett sätt att ta hand om dig själv under dagen.

Låt oss få veta i kommentarerna om du redan har provat alla steg eller om du planerar att försöka börja ta hand om din hud genom att följa de här stegen!

Advertisement