Te på ingefära och gurkmeja - en dryck som främjar matsmältningen och stärker immunförsvaret med sina antiinflammatoriska egenskaper - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Te på ingefära och gurkmeja - en dryck…
Chowder, en chow chow hund som ser mer ut som en nallebjörn än en hund Den söta bilden på mannen som hjälper sin fru att färga håret - de är isolerade och är 92 år gamla

Te på ingefära och gurkmeja - en dryck som främjar matsmältningen och stärker immunförsvaret med sina antiinflammatoriska egenskaper

Av sofia
824
Advertisement

De är två av de växter som är mest kända för sina positiva effekter på människokroppen. Deras läkande egenskaper har länge varit föremål för studier som i många fall har bekräftat deras positiva resultat. Vi pratar om ingefära och gurkmeja, två utmärkta gåvor som naturen har gett oss, perfekta för att lindra obehagliga symtom och stärka immunförsvaret.

De kan intas både på egen hand eller i kombination och deras användningsområden är många. Här vill vi prata om ett sätt som är minst lika praktiskt som det är välsmakande att inta ingefära och gurkmeja, en energisk och helande dryck med antiinflammatoriska och smärtlindrande effekter.

För att förbereda detta speciella te, bör du skära upp färsk ingefära och gurkmeja i tunna skivor och låta dem dra i varmt (inte kokande) vatten i cirka 7 minuter. Alternativt kan du också riva dem och när du ska dricka det kan du lägga till honung eller citron. Låt oss kika på fyra fördelar med denna välsmakande dryck.

via: Healthline
image: Pixabay

1. Den kan minska och lindra inflammation
Ingefära och gurkmeja har utmärkta antiinflammatoriska egenskaper och om man intar dem regelbundet kan de spela en nyckelroll för att minska inflammationer av olika slag genom att öka mängden kväveoxid i kroppen.
2. Hjälper till vid kronisk smärta och artrit
Flera studier har visat att vid denna typ av problem kan kombinationen av ingefära och gurkmeja vara ett botemedel. Att lindra ledvärk på grund av kroniska tillstånd som till exempel artrit verkar vara en uppgift de utför mycket bra. Detta te kan även verka lindrande vid muskelsmärta eller annan typ av smärta.

image: Pxfuel

3. Den kan hjälpa till att stärka immunförsvaret
Det är numer allmänt känt att dessa två växter är perfekta för att hjälpa vår kropp vid förkylning, influensa eller nedsänkt immunförsvar. Vetenskaplig forskning har bekräftat dessa teorier och framförallt att ingefära fungerar som ett utmärkt skydd mot luftvägssjukdomar.

4. Hjälper till att minska illamående
Oavsett om det är relaterat till graviditet eller andra tillstånd, är illamående aldrig trevligt. För att försöka minska det kan du bland annat prova med detta te. En del studier har visat att ingefära och gurkmeja är effektiva mot illamående.

Som med alla andra naturliga kurer är det alltid bra att rådfråga en läkare innan man intar ingefära och gurkmeja dagligen i rikliga doser. Även om deras positiva effekter har bevisats, kan dessa växter även ha biverkningar, särskilt under vissa specifika omständigheter. Av detta skäl är det lämpligt att kontakta en specialist om du är osäker på din hälsa.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack