Magnesium - några goda skäl till att den inte bör saknas i din dagliga kost

av sofia

14 April 2019

Magnesium - några goda skäl till att den inte bör saknas i din dagliga kost
Advertisement

Modern farmakologi släpper kontinuerligt nya produkter på marknaden för vården av hälsa och estetik. Men oavsett hur mycket vetenskaplig forskning utvecklas är det ofta de enklaste och mest naturliga ingredienserna som ger de största fördelarna. Magnesium är till exempel ett essentiellt mineral som varit känt i århundraden för sina viktiga egenskaper för organismen och lämpar sig för de mest varierade områdena, från skönhet till välbefinnande.

via healthline.com

Advertisement
Magnesium - några goda skäl till att den inte bör saknas i din dagliga kost - 1

Först och främst är magnesium en mycket användbar komponent för att förstärka skelettet. Vanligtvis när vi pratar om ben är det första mineral som vi kommer att tänka på kalcium, som finns i många livsmedel, särskilt i mjölk och dess derivat. Magnesium är dock lika viktigt, så pass mycket att människor som inte får i sig tillräckligt är mer benägna att bryta ben i kroppen.

Att sova ordentligt är viktigt för att bibehålla ett optimalt hälsotillstånd, både fysiskt och mentalt. I vissa fall kan vilan hindras av kramper, spänningar och muskelsmärta, så magnesium kan i dessa fall hjälpta till att slappna av vävnaderna och främja en god sömn.

Det finns så många faktorer som påverkar bra humör och som hjälper till att lindra stress, depression eller ångest. Magnesium är ett av de viktigaste elementen för ett fridfullt känslomässigt tillstånd, då den främjar känslor av lugn och ro.

En annan störning som magnesium hjälper mot är svullnad i magen, tack vare dess förmåga att bekämpa vätskeansamling. Rätt dos av detta mineral kan också behandla eller förebygga förstoppning.

Advertisement
Magnesium - några goda skäl till att den inte bör saknas i din dagliga kost - 2

Med denna information i åtanke är det lätt att förstå hur viktigt det är att integrera magnesium i sin kost. Om du inte får i dig tillräckliga doser med maten kan du också använda ett vitamin eller mineraltillskott. Det viktigaste är dock att alltid rådfråga din läkare, för även om det gäller enkla tillskott måste du vara säker på att de inte har kontraindikationer eller interaktioner med eventuella mediciner som du använder.

I en balanserad kost, som innehåller till exempel fullkorn, bönor, torkad frukt och spenat, är det lätt att hitta den mängd magnesium som kroppen behöver, utan att behöva ta något tillskott.

Advertisement