5 saker som tenderar att förändras radikalt när dina föräldrar dör

av sofia

14 April 2019

5 saker som tenderar att förändras radikalt när dina föräldrar dör
Advertisement

I friska familjer är föräldrarna varje enskild individs rötter, referenspunkten, de mest kära och närvarande i livet sedan vi kan minnas. Även om detta band är så starkt och speciellt, kommer förr eller senare den dagn då man tvingas skiljas från dem och uppleva ett enormt lidande. Alltför ofta inser vi vad vi har enbart när vi förlorat det. Här är vad du kommer att tvingas möta när det sker.

Advertisement
5 saker som tenderar att förändras radikalt när dina föräldrar dör - 1
  • Lyssna på någon som talar om sina föräldrar. Det kommer hända att du höra andra klaga över hur deras mammor eller pappor är oroliga eller kvävande och detta kommer att utlösa känslor av ilska och svartsjuka. Du kommer att tänka hur lyckliga dessa individer är att de fortfarande har en familj och samtidigt dumma för att de inte förstår det.
  • Tillbringa helgdagar full av melankoli. Under helgdagarna kommer avsakndaden av ens föräldrar att uppfattas ännu starkare, de kommer att verka vara mycket långa och meningslösa dagar.
  • Inte ha någon att ge goda nyheter till. När det kommer viktiga nyheter, små och stora prestationer i livet, måste vi förtrycka den naturliga instinkten att ringa våra nära och kära för att berätta för dem om det.
  • Säg adjö till en del av dig själv. Att släppa sin mamma och pappa betyder att släppa en del av sitt liv och själ. Ingenting kommer att vara detsamma som innan, vi måste acceptera det och vi kommer aldrig att vara samma person igen.
  • Hantera en förödande smärta. Den sorg och tomhet som föräldrarna lämnat är större än dina inre resurser. Inte ens tiden kommer att ta bort den, du kommer bara att behöva lära dig att leva med den.
Advertisement
Unsplash

Unsplash

Ingenting kan förbereda dig för en liknande händelse och det finns inget botemedel för att lindra det onda som du kommer att tvingas utstå. Det enda som kan göras är att älska din familj med hela dig själv, utan att hålla tillbaka och utan att tro att det alltid kommer att finnas tid att säga eller göra saker tillsammans. Vi måste visa vår kärlek till våra föräldrar varje gång vi har möjlighet.

Det här kommer inte att få dig att må bättre, men åtminstone kommer du inte att känna den outhärdliga känslan av att inte ha gett tillräckligt, att inte ha uppskattat tillräckligt de två änglar som sänts till jorden med mammas och pappas ansikte.

Advertisement