Ryggsmärta kan lindras genom fötterna. Här är 5 övningar som bara tar 15 minuter

av sofia

10 April 2019

Ryggsmärta kan lindras genom fötterna. Här är 5 övningar som bara tar 15 minuter
Advertisement

Oavsett ålder, drabbas många av värk och spänningar i muskler och ben. Anledningen ligger i livsstilen och dålig hållning på grund av olika typer av arbete. Många är omedvetna om att de flesta smärtor i skuldror, nacke och rygg kommer ifrån fötterna. Akupunktur och reflexologi använder stimulering av dominerande meridianer för att lindra obehag.

Här är 5 enkla övningar att göra hemma.

Advertisement
Youtube

Youtube

  • Promenera. I det här fallet måste du göra det på tå i ca 20 sekunder, vila i ytterligare 15 och upprepa det minst fem gånger.
  • Vrid vristerna. Starta liggandes på marken. Lyft ett ben för att forma cirklar med fotleden 10 gånger, upprepa med det andra benet.
  • Resistens. Sittandes på golvet höjs ett ben, med knäet lite böjt. Denna övning inbegriper användningen av ett elastiskt band placerat på fotsulan under tårna. Man måste hålla bandet med båda händerna, föra tillbaka benet till startpositionen och upprepa 5 gånger på 10 set.
Advertisement
pixabay

pixabay

  • Tryck på tårna. Från stående position, böj knäna något och flytta tårna som om de försökte ta tag i golvet. Rörelsen bör upprepas med intervaller om cirka 3 sekunder på en serie av 10 repetitioner minst 3 gånger under dagen
  • Plocka upp en penna. Med nakna fötter, placera en penna på golvet som man ska försöka plocka upp med tårna. När du tagit tag hålls positionen i ungefär tio sekunder och släpps sedan, upprepar rörelsen 5 gånger och växla den under dagen minst 3 gånger.
pixabay

pixabay

Även om det här är milda rörelser och inom allas räckhåll är det alltid bättre att fråga din läkare om råd innan du börjar någon typ av aktivitet eller träning. I avsaknad av speciella kontraindikationer eller försiktighetsåtgärder kan denna rutin lätt införlivas i daglig praxis. Resultatet är att kunna räkna med en enkel och snabb åtgärd för att lindra smärta och spänning i vardagen, vilket också förbättrar hållningen vid stillastående och i rörelse. Detta beror på det faktum att de flesta av problemen med kroppsförskjutning börjar från basen, det vill säga från fötter och vrister.

Advertisement