Barn ber alltid om vatten när de redan är i sängen, vet du varför?

av sofia

10 April 2019

Barn ber alltid om vatten när de redan är i sängen, vet du varför?
Advertisement

Dagens artikel skulle kunna kallas på olika sätt eftersom det sista glaset vatten innan du sover är bara en av de många förfrågningar som de små kan ge sina föräldrar vid slutet av dagen. Faktum är att det ofta händer att barnen lägger sig i sängen och att du är på väg efter att ha släckt ljuset, när du hör en liten röst som ber dig komma tillbaka eftersom den plötsligt blivit törstig. Här kommer förklaringen bakome den verkliga anledningen till denna begäran.

via alvarobilbao.com

Advertisement
pixabay

pixabay

Neuropsykologen Alvaro Bilbao i sin bok Barnets hjärna förklarad för föräldrarna, avslöjar vad som ligger bakom barns beteende för att hjälpa mammor och pappor att förstå dem för att kunna uppfostra dem bättre. Att lägga barn i sängen är en av de gester som symboliserar slutet på en lång dag. Det här är det ögonblick där du kan ägna dig lite åt dig själv eller din partner, slappna av och släppa ut spänningen. I det ögonblicket tenderar många barn att be om de mest olikartade sakerna, i de flesta fall ett sista glas vatten innan de går och lägger sig.

Du kommer säkert att undra varför de gör denna begäran ... Neuropsykologen ger sitt svar.

Törsten har inte så mycket att göra med den och inte heller en begäran om uppmärksamhet. Den verkliga orsaken är att när det blir mörkt, när natten närmar sig, behöver de små känna sig säkra, att de vet att deras föräldrar är där om de behöver det. Så om det inte handlar om vatten, kan förfrågan vara att tända i rummet, bli kliad på ryggen, bli inbäddad i täcket eller den gamla tidlösa godnattpussen.

Advertisement
Lars Plougmann/Flickr

Lars Plougmann/Flickr

Inte för att sätta föräldrarnas redan utslitna tålamod på prov, söker barnen bara mer trygghet på en tid på dygnet där de känner sig lite mindre till freds. Sova ensam även för äldre barn kräver alltid en liten dos kärlek och komfort, något som efterfrågas i form av många små "ursäkter".

Det finns inget komplicerat eller konstigt med att tillbringa ytterligare 5 minuter med ditt barn, det viktiga är att han eller hon känner sig trygg och till freds. Det är trots allt bra att njuta av dessa ögonblick, för en dag kommer de att passera och du kommer säkert att sakna dem!

Advertisement