Människor som dricker begränsade mängder av alkohol tenderar att vara mer intelligenta enligt en undersökning

av sofia

03 April 2019

Människor som dricker begränsade mängder av alkohol tenderar att vara mer intelligenta enligt en undersökning
Advertisement

Att unna sig ett glas vin ibland kan vara en smakfråga, men forskarna har upptäckt att det som faktiskt gör att drycken uppskattas i måttliga doser är något annat.

Det finns faktiskt många studier som relaterar intelligens - mätt i IQ - till vinförbrukning. Om du tycker att en sådan länk verkar riskabel och ogrundad, är här alla detaljer i denna intressanta upptäckt.

via LONDON SCHOOL OF ECONOMICS AND POLITICAL SCIENCE

Advertisement
pxhere

pxhere

Kvinnor med högre utbildningsnivå tenderar att konsumera två gånger den dos som en kvinna med lägre utbildningsnivå gör. Här är det intressanta resultatet av en studie som nådde skolan för ekonomi och statsvetenskap i London och leds av Dr Satoshi Kanazawa.

De mest utbildade kvinnorna skulle därför vara mer benägna att konsumera vin än de mindre utbildade och orsaken skulle enligt forskarna vara av en evolutionär typ. Sammanfattningsvis verkar det som intelligenta människor vet hur man hanterar nya situationer med mer lugn och lätthet eller nya med avseende på människans antika förfäderstillstånd.

Advertisement
pixabay

pixabay

Brittiska forskare har uteslutit möjligheten att rimlig alkoholkonsumtion kan vara proportionell med andra faktorer än intelligens - som social status eller typ av arbete som utförs. Enligt dem har tendensen att uppskatta alkohol i måttliga doser enbart med IQ att göra. Tendensen finns också bland män, men hos kvinnor är den mycket mer markerad.

Som bevis för detta skulle det också finnas en finsk forskning som undersökte 3000 par identiska tvillingar och visade att tvillingen som var den första som började använda språket var också den som vid vuxen ålder konsumerade mer alkohol än den andra tvillingen. Då den språkliga förmågan är direkt kopplad till IQ, är att dricka måttliga mängder alkohol ett tecken på intelligens.

Det intressanta är att intelligenta människor verkar uppskatta vin mer jämfört med andra typer av alkohol.

Så kanske bör vi sluta demonisera en person med ett glas vin i handen, det kan ju faktiskt vara en indikation på att det är någon som är väldigt intressant att byta några ord med!

Källa:

http: //personal.lse.ac.uk/kanazawa/pdfs/rgp2010.pdf

Advertisement