Om du har en mormor eller farmor i ditt liv kan du skatta dig lycklig

av sofia

02 April 2019

Om du har en mormor eller farmor i ditt liv kan du skatta dig lycklig
Advertisement

En del säger att "mor- och farmödrar är mödrar två gånger", vilket ofta motsvarar verkligheten. För ett barnbarn är det att ha en sådan viktig person i sitt liv en verklig välsignelse, för att man har all den kärlek som man finner hos en förälder utan nackdelen med tillsägelser och konflikter. Det finns ingen annan person i världen som vet hur man visar sådan värme, en sådan stor och ovillkorlig kärlek. Endast en mormor och en farmor har dessa egenskaper:

Advertisement
Om du har en mormor eller farmor i ditt liv kan du skatta dig lycklig - 1
  • De kan lära oss jätte mycket. Det finns alltid något att lära sig av mormor och farmor, aktiviteter och tidsfördriv som från barns lek kan bli passioner eller till och med verkliga hantverk.
  • De har ett enormt hjärta. Barnbarnen är välkomna varje dag, men också deras vänner, pojkvänner eller flickvänner, det finns plats för alla, och alla behandlas med kärlek och gästfrihet.
  • De bevarar det historiska minnet. Far- och mormödrar kan berätta om verkliga händelser som inte kan läsas om ens i böcker och på internet. Genom att lyssna på familjens händelser kan man lära sig om sina rötter, dela minnen och kanske vidarebefordra dem till sina barn och barnbarn.
Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • De kan alltid ge tröst. Oavsett vad som händer har en mormor eller farmor förmågan att få alla att känna sig trygga, lindra sorg med ömhet och ett gott ord. Allt kommer att bli bra, de är säkra på det och gör allt för att återställa det goda humöret.
  • De vet hur de kan skämma bort sina barnbarn. Oavsett om det lyssnar på problem eller förbereder läckra delikatesser, försöker en mormor eller farmor alltid att göra sina barnbarn lyckligare. Köket är deras hemliga vapen, den strategi de använder för att skämma bort och få andra på bättre humör utan att någonsin misslyckas i sitt uppdrag.
Pixabay

Pixabay

Du som har turen att fortfarande ha din mormor eller farmor i livet bör njuta av hennes sällskap varje dag, besöka henne varje gång du har tid och glömma klockan och smarttelefonen. Alla har inte detta privilegium eller så finns det de som trots att deras sina mor och farföräldrar lever, inte har ett bra förhållande med dem. För dem som har mycket tillgivenhet att erbjuda, finns det frivilliga faciliteter som ger möjlighet att "adoptera en farmor eller mormor" och erbjuda lite av sin tid till äldre och ensamstående människor som inte längre har någon. En sådan upplevelse kan vara ett utmärkt tillfälle för att berika både någon annan och dig själv.

Advertisement