Att jobba med en otrevlig kollega kan förstöra din sömn - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att jobba med en otrevlig kollega kan…
Kvinnor borde gå ut med sina vänner åtminstone två gånger i veckan enligt psykologerna Den här 60-åringen vänder sig till ett proffs för att förändra sitt anonyma utseende en gång för alla

Att jobba med en otrevlig kollega kan förstöra din sömn

Av sofia
1.218
Advertisement

Om du på kvällen när du är trött, har svårt att somna och det slutar med att du spenderar mestadels av natten vaken, oförmögen att sova, är orsaken nästan säkerligen psykologisk: något stör dig. Därför är det värdelöst att hoppas på att kunna lösa problemet med läkemedel, du bör snarare försöka förstå källan till din stress och agitation och kanske börja med en av de platser där du tillbringar större delen av dagen: ditt arbete.

Enligt en studie från Portland State University kan förhållandet med kollegor påverka kvaliteten och mängden sömn avsevärt.

via: Pdx.edu

Undersökningen, som utfördes av psykologiprofessorn Charlotte Fritz och publicerades i tidskriften Occupational Health Science, underströk hur extremt mottaglig hjärnan är för negativ stimuli, anledningen till varför otrevliga skämt eller felaktigt beteende lämnar ett starkare spår än det som uppfattas som positivt.

Det innebär att om du har oturen att arbeta med bullriga, sarkastiska och ovänliga kollegor, kommer minnet av deras obehagliga handlingar och ord att följa dig hela vägen hem, in under täcket och plåga din sömn.

Effekten av dessa dåliga arbetsförhållanden är så stark att den ibland även påverkar partnerns sömn, särskilt om han eller hon också arbetar inom samma sektor. I det här fallet kan din partner i själva verket bättre förstå den irritation som den här kollegan ger dig, så pass bra att den upplever den som sin egen och själv "absorberar den". Det är dock också sant att partnern, i denna situation, kan visa sig vara ett värdefullt stöd för att finna en lösning på problemet.

Å andra sidan spelar även arbetsgivaren en avgörande roll för att få ett slut på all form av negativt eller destruktivt beteende bland de anställda. Genom en nolltoleranspolitik bör arbetsgivaren i själva verket säga ifrån när någon skadar arbetsmiljön. När allt kommer omkring gynnas säkerligen inte produktiviteten av att man tillbringar större delen av sin dag på en alltmer fientlig plats.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack