Enligt terapeuterna är skilsmässa inte alltid ett nederlag, det kan även betyda att äktenskapet inte var lyckligt - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Enligt terapeuterna är skilsmässa…
Barn skulle behöva färre surfplattor och fler musikinstrument enligt många experter Att förlora en hund kan krossa ens hjärta lika mycket som när man förlorar en kär person

Enligt terapeuterna är skilsmässa inte alltid ett nederlag, det kan även betyda att äktenskapet inte var lyckligt

Av sofia
800
Advertisement

Äktenskapet är utformat för att stimulera människor till att växa. Om man efter att ha försökt allt, även parterapi, väljer skilsmässa, är det nästan aldrig ett symptom på misslyckande. Bakom denna teori finner vi psykologer som arbetar med parförhållanden, som föreslår en alternativ syn på vad som alltid har ansetts vara det värsta slutet på ett förhållande mellan två personer. Att förstå vad som leder till skilsmässa är nyckeln till att förstå varför den inte förtjänar att ses så negativt.

image: unsplash.com

Äktenskapet får människor att växa. Det utmanar dig med dina blinda fläckar, exponerar dig för din själviskhet och din omogenhet och detta är en mycket bra sak. Det kommer ständigt be dig att växa på ett sätt som du inte skulle kunna ha gjort innan.

Ofta inser en av de två parterna, eller båda, plötsligt att äktenskapet inte hjälper honom eller henne att leva det liv den hade velat ha. Att fatta beslutet om att skiljas är ofta ett av de bästa valen. Det är synonymt med tillväxt och mognad över tiden som nu leder till att vilja ha en annan typ av saker som skiljer sig från de som erhållits under en tidigare period.

Många kommer att komma att tro att det är värdelöst att gifta sig om äktenskapet oundvikligen leder till en förändring, men denna förändring i sig är mycket svår att uppnå på annat sätt. Dessutom sägs det att en förändring alltid leder till skilsmässa. Förändringar kan stärka ett par eller försvaga det, allt handlar om affinitet.

Det är just genom att acceptera ofrånkomliga förändringar som man ger sitt bästa i relationer. Att vara rädd för de utmaningar som äktenskapet innebär är att aldrig möta sina egna svagheter.

Nederlaget är inte be om skilsmässa, utan att stanna i ett äktenskap som suger livet ur dig, din energi. Ett par misslyckas inte när de bestämmer sig för att skiljas, men när de undviker att hantera situationen. Skilsmässa betyder inte nederlag, då varje förhållande lär oss något, ibland även behovet av att vara i ett annat förhållande.

Skönheten i ett äktenskap är avsikten att vara med en person för alltid, men samtidigt medvetenheten om att saker kan förändras och då inte stanna i något som är för trångt. Detta är framgång, att förstå att allt i livet som ständigt förändras är levande.

Tags: BröllopKärlek
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack