Ett överraskande frieri där en kvinna går ned på knä och ber sin man att gifta sig med henne (+VIDEO)

av sofia

18 April 2023

Ett överraskande frieri där en kvinna går ned på knä och ber sin man att gifta sig med henne (+VIDEO)
Advertisement

Fasen där man uppvaktar varandra i ett förhållande är en av de mest spännande. Under denna period utför både män och kvinnor handlingar, gester eller skickar signaler som tydligt visar att de är intresserade av den andra personen.  Attraktionen ökar och man kommer varandra allt närmare.

Det vi vill prata om idag rör de beteenden som generellt förknippas med ett kön snarare än ett annat. Traditionellt sett förknippas mannen med uppgiften att köpa blommor och betala notan på första dejten. Detta är förstås bara klichéer, men det finns de som fortfarande förväntar sig detta och ibland till och med ställer det som ett krav. Så är inte fallet med den kvinnliga huvudpersonen i dagens berättelse, som definitivt har gått emot strömmen.

via K/Youtube

Advertisement
K/ Youtube screenshot

K/ Youtube screenshot

På nätet är det fullt av videor som visar män som knäböjer och frågar sina flickvänner om de vill gifta sig med dem, medan samma situation med omvända roller är mycket sällsynt. Guadalupe Calvillo, den här berättelsens kvinnliga huvudperson, har blivit mycket populär på webben just för att ha gjort en gest som går lite mot strömmen. Framför hennes pojkväns chockade ögon ser vi henne i videoklippet som nu har blivit viralt på nätet, där hon ger en bukett röda rosor till mannen och sedan drar ut en speciell ros från buketten med blommor och det är här det blir intressant.

Advertisement

Rosen som Guadalupe tar är i verkligheten inte alls någon ros, inte heller en blomma för att säga sanningen, utan en speciell "behållare". I videon öppnar kvinnan bokstavligen blommans krona (den övre delen av den) bestående av en uppsättning kronblad som döljer en vigselring inuti! I klippet kan vi se hur mannen, till en början chockad, men ändå fokuserad, blir alldeles rörd och brister ut i tårar när han väl inser vad som är på väg att hända. Naturligtvis sa mannen "ja" och denna vackra historia kunde inte ha slutat bättre än så här.

Denna rörande historia lämnar utrymme för många reflektioner: är det verkligen någon poäng att prata om "könsroller" nuförtiden? Var går gränsen mellan vett och etikett, romantik och att vara "gammalmodig"? Har traditioner fortfarande en anledning att existera eller är de avsedda att dö ut i samband med utvecklingen av moderna tider och en ny mentalitet? 

Tala om för oss vad du tycker!

Advertisement