"Jag fick reda på att min man hade varit otrogen och det är det bästa som någonsin har hänt mig"

av sofia

23 Mars 2023

"Jag fick reda på att min man hade varit otrogen och det är det bästa som någonsin har hänt mig"
Advertisement

Äktenskap och kärleksrelationer rent generellt kräver engagemang, kompromiss, tillit och – kanske viktigast av allt – trohet. Faktum är att det ofta är otrohet orsaken till slutet på en kärleksrelation. Det är inte lätt att förlåta och övervinna en otrohet, men vissa människor hittar inte bara ett sätt att gå vidare i sitt förhållande, utan lyckas också göra det starkare.

Charity Craig vet detta mycket väl, en kvinna som definierade sin man Matts otrohet som "det bästa som någonsin hänt" hennes äktenskap. Innan hon upptäckte hans relation beskrev Charity sin relation med Matt som "lycklig", tills hon upptäckte misstänksamma meddelanden och konfronterade sin man.

via Mirror

Advertisement

❤️ 19 things I’ve learned in 19 years of marriage: ❤️ 1. Forgive myself 2. Forgive my spouse 3. Forgive God 4. I’m the...

Pubblicato da Charity L Craig su Martedì 17 gennaio 2023

Charity, hade hittat tydliga meddelanden mellan sin man och en annan kvinna och beskrev hela upplevelsen som "förödande". Matt har erkänt förhållandet och har valt att avsluta relationen med den andra kvinnan för att stanna hos sin familj, han har även bytt jobb och telefonnummer: "Jag arbetade mer än 60 timmar i veckan i en stressad position. Jag spenderade mer tid på jobbet än med min familj. Jag kämpade mellan mitt ansvar som far och make och mina drömmar om att göra en musikkarriär", förklarar han. Trots Matts förändringar bestämde sig Charity för att flytta ut ut huset, med avsikt att skiljas, och paret levde åtskilda i ett år.

Under deras tid ifrån varandra förlitade Charity sig på en terapeut och upptäckte att hon hade några olösta problem med sig själv: "Även om jag inte verkade ha några problem med ilska, använde jag min tystnad som en form av kontroll och manipulation. Jag exploderade och blev rasade. Jag tillbringade otaliga timmar på att bli en bättre version av mig själv", säger hon.

Matt gick också till en terapeut: "Jag gick i terapi och läste självhjälpsböcker. Jag gjorde allt jag kunde för att återvinna min frus förtroende. Jag hade lagt telefonen på bordet med sidan upp. Det var fantastiskt Det har hjälpt vår familj. Nu har jag full förståelse för hennes känslor och kan vara öppen med henne", förklarade han.

Advertisement

"Stop making excuses for his affair." This is by far the most common response I get from people when I don't demonize...

Pubblicato da Charity L Craig su Venerdì 23 settembre 2022

Efter ett år av individuell psykoterapi återförenades paret: "Jag bad henne att bli tillsammans igen på Alla hjärtans dag", sa Matt. Idag arbetar Charity som kärlekscoach och hjälper andra gifta par att övervinna lögner och otrohet.

Trots att det var svårt, säger Charity att otroheten har gjort deras äktenskap starkare: "Otroheten har visat sig vara det bästa som någonsin har hänt vårt äktenskap. Det har krossat hela den ohälsosamma delen av vårt förhållande", förklarar hon.

Vad tycker du om saken?

Advertisement