"En-minuts-regeln", en smärtfri teknik för att motverka lathet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
"En-minuts-regeln", en smärtfri teknik…
Istället för att slösa tid på att hata de som vill dig illa, ägna dig åt att älska de som bryr sig om dig Att verkligen vara fri är att släppa allt som skadar oss

"En-minuts-regeln", en smärtfri teknik för att motverka lathet

841
Advertisement

Periodvis sätter vi alla upp nya mål för den närmaste framtiden, som till exempel att gå till gymmet, att starta en ny karriär, lära sig att använda ett nytt program eller äta hälsosammare. Oundvikligen slutar det med att många av dessa enbart förblir avsikter. Trots att vi kanske har påbörjat dem, börjar vi långsamt att skjuta upp dem, tills latheten tar över, vi glömmer bort dem och överger dem slutligen. Men kanske finns det ett sätt att sluta skjuta upp och istället fullborda våra projekt: Den kallas "en-minuts-regel".

Även känd som Kaizen-metoden - från japanskans "kai" = förändring och "zen" = visdom - består den här regeln av att en minut om dagen utföra den uppgift du själv har som mål att slutföra. Dess skapare heter Masaaki Imai och har förvandlat denna idé till en livsfilosofi, som kan användas både inom yrkesområdet och i privatlivet.

Regelns framgång ligger i den korta tid som dagligen krävs för projektets slutförande. När man inte behöver ägna det särskilt mycket tid eller energi är det lättare att ta sig tid istället för att fastna i sin lathet. Denna sinnesstämning skapar motivation och entusiasm, som växer när vi inser att vi kan hålla vårt löfte om att tillägna det lite tid, om så väldigt lite, dagligen. Detta hjälper till att bibehålla vårt intresse. Vi ökar så gradvis den tid vi ägnar åt vårt projekt, tills det blir en vana som sedan fångar oss vilket gör att vi slutligen uppnår det ursprungliga målet.

Dessutom undviker man risken att bli fast i negativa tankar och känslor, såsom skuld och maktlöshet för att man inte lyckats hålla sitt löfte till sig själv.

Kaizen-metoden är enkel och kan genomföras av alla, så vad väntar du på, prova den!! ;)

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack