Att tillbringa tid tillsammans med sin mormor eller farmor är den bästa julklappen som ett barnbarn kan få

av sofia

26 December 2018

Att tillbringa tid tillsammans med sin mormor eller farmor är den bästa julklappen som ett barnbarn kan få
Advertisement

I en historisk tidsperiod när barn tycks ha allt, så pass mycket att det är nästan omöjligt att föreställa sig vad de skulle kunna vilja ha till jul, vill vi dela med oss av den något speciella idén som en kvinna vid namn Darlene Howler Waller fick. Inför högtiden, gav Darlene, som är mormor till flera barnbarn i olika åldrar, en speciell gåva till sina äldre barnbarn (du kommer strax att förstår varför). Det var en låda med 12 kuvert och ett brev med instruktioner inuti.

via bebesymas.com

Advertisement

Tidens gåva

Tidens gåva

pxhere

I stället för att överösa dem med vanliga leksaker gav Darlene hennes 9 och 11-åriga barnbarn tidens gåva. Instruktionsboken i lådan innehöll en noggrann indikation: På varje kuvert angavs en månad och kunde endast öppnas den första dagen i motsvarande månad. Inuti varje kuvert fanns en riktig present, i forma av en rolig aktivitet att göra tillsammans med sin mormor.

Darlene hade verkligen låtit fantasin flöda! Ett kuvert "innehöll" en eftermiddag på bio, ett annan en baseballmatch, en annan en eftermiddag på minigolfen ... Kort sagt, för varje månad det kommande året fanns det en dyrbar upplevelse att dela tillsammans.

Advertisement
Catherine Scott/Wikimedia

Catherine Scott/Wikimedia

Förmodligen hade mormorn och barnbarnen gjort de aktiviteterna ändå under året, men det faktum att ha planerat dem och "ge bort dem" betydde något mer. Mervärdet för barnbarnen var även kontinuiteten, vetskapen om att det under hela året skulle finnas någon som var redo att tillbringa sin tid med dem.

I själva verket, enligt Darlene, har dagens barn verkligen ALLT. Leksaker, kläder, tekniska apparater... det är svårt att hitta ett behov som fortfarande är outtryckt! Ändå finns det något som barnen desperat behöver och som man aldrig kan få för mycket utav: ​​Minnen. En hästtur eller en tur med cykeln på eftermiddagen med sina nära och kära, lämnar hos barn ett djupt och oförstörbart minne... som inget videospel och inga märkeskläder någonsin kommer att kunna slå.

PublicDomainPictures

PublicDomainPictures

Advertisement