Enligt den här författaren finns det 5 faser i en kärleksrelation, men endast ett fåtal människor kommer längre än till den tredje - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Enligt den här författaren finns det…
Syndromet hos dem som hjälper icke-självförsörjande människor och biverkningarna av att hjälpa andra Katternas magi, en energi som omsluter och skyddar även deras ägare

Enligt den här författaren finns det 5 faser i en kärleksrelation, men endast ett fåtal människor kommer längre än till den tredje

Av sofia
1.144
Advertisement

Ett lyckligt slut på en kärlekshistoria (som inte alls bör tas för givet) är inte en fråga om "öde", som man ofta brukar säga till sig själv för att trösta sig när ett förhållande tar slut. Tvärtom är båda parterna fullt ansvariga, genom sina handlingar, för hur ett förhållande utvecklas.

Det här är vad Jed Diamond, en psykoterapeut och författare säger, som har lärt sig något grundläggande utifrån sina tioåriga studier inom familjedynamik, nämligen att utvecklingen av sann kärlek - den som varar för evigt - sker i fem faser, men de flesta paren övervinner inte ens den tredje.

Låt oss tillsammans försöka förstå varför.

via: bustle.com

Första fasen: FÖRÄLSKELSE

Det är det stadiet där vi träffar en person som gör att vi känner oss utomordentligt bra, tack vare en blandning av hormoner (dopamin, oxytocin, serotonin, testosteron och östrogen) som bryter ut i oss. Då det är resultatet av instinkten för naturlig reproduktion av arten, projicerar vårt sinne alla önskningar från tidigare misslyckade relationer på denna person, vilket gör att vi lever i en dimension som verkar evig.

Andra fasen: ATT BLI ETT PAR

I denna fas stärks förälskelsen och driver oss till att bli ett par eller en familj. Vi motiveras av glädjen i att dela nya och gamla känslor med vår partner. Den passion som fanns inledningsvis har ersatts av en känsla av beskydd och tillgivenhet, som ofta blandas ihop med den högsta möjliga formen av kärlek.

Tredje fasen: DESILLUSION

Förr eller senare hamnar vi i den tredje fasen. Tristessen tar över och vi känner oss fångade i en dimension som inte tillfredsställer oss och som vi vill befria oss ifrån. Allt verkar fel. Vi reagerar ofta på ett irriterat sätt eller genom att stänga in oss i oss själva, förtryckta av ett fysiskt och psykiskt lidande. Det verkar vara slutet på allting och ibland är det just så.

image: maxpixel

Fjärde fasen: SKAPANDET AV ÄKTA KÄRLEK

Varje kris representerar möjligheten att utvecklas till något nytt och bättre. När vi möter den tredje fasens missnöje, kan vi upptäcka de grundläggande orsakerna till att vi mår dåligt, såsom trauma i barndomen, tidigare förbindelser o.s.v. och när vi beslutar oss för att övervinna dem med hjälp av partnern tillåter detta oss att skapa ett starkare band. Vi är inte längre bara ett kärlekspar, utan allierade. Den hjälp vi får och ger tillåter oss att förstå oss själva bättre och det leder till att vi mår bättre och kan älska den vår partner med ett öppet hjärta.

Femte fasen: PARETS KÄRLEK BLIR ETT SÄTT ATT FÖRBÄTTRA VÄRLDEN

När vi övervunnit den tredje fasens djupa kris förstår vi att vi kan hitta och skapa kärlek även utanför paret. Rent konkret har varje par möjligheten att använda denna nya medvetenhet som förvärvats för att ägna sig åt att förbättra någonting i världen som omger dem och förgylla det med den sanna kärleken som de har lyckats upptäcka.

Hur många av er har lyckats ta er igenom den tredje fasen?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack