Att drömma om att tappa tänder: detta är vad vårt undermedvetna skulle kunna vilja säga oss

av sofia

11 September 2023

Att drömma om att tappa tänder: detta är vad vårt undermedvetna skulle kunna vilja säga oss
Advertisement

Att drömma är en av de mest intressanta och originella processer som vår hjärna kan aktivera. En blandning av förtryckta känslor, önskningar och förhoppningar lyckas ibland tränga ut från de mest avlägsna hörnen av vårt sinne.

I många fall är drömmar trevliga upplevelser – som också kan vara lite förvirrande – ambitioner som går i uppfyllelse, människor vi bryr oss om som vi får chansen att krama om igen och så vidare. Andra gånger handlar det om mardrömmar, de där störande drömmarna som lämnar negativa känslor inpräntade inom oss, som skrämmer oss och gör oss oroliga. Till exempel när vi drömmer om att tappa tänder och plötsligt inte har några kvar i munnen. Men vad betyder allt detta?

via Psychcentral

Att drömma om att tappa tänder

Att drömma om att tappa tänder

Pulau Kapuk/Facebook

Drömtydning är allt annat än banalt. Vissa sanningar är dolda även för oss själva och "gömda" i vårt undermedvetna när de plötsligt dyker upp. Just därför är det inte lätt att rationalisera det vi drömmer om. Ibland behöver vi veta hur vi ska tolka och förstå olika symboliska element.

Det är vår kropp som talar till oss, som vill kommunicera något till oss, så det är upp till oss att förstå dess budskap. Om du drömmer om att tänderna faller av – och du inte har ett kommande tandläkarbesök som skrämmer dig – så är det med största sannolikhet dold oro och rädsla.

Just den här drömmen indikerar att vi har kanaliserat och förträngt många bekymmer, att vi är upprörda och skakade och orsakerna kan vara de mest varierande även baserat hur känslig man är. Låt oss kika på vad mer det kan representera.

Advertisement

Drömmarnas betydelse

Drömmarnas betydelse

Kireyonok_Yuliya/Freepik

Att analysera en dröm är lite som att leta efter lösningen på ett mysterium då du måste hitta ledtrådarna. I det här läget måste vi dock göra en ytterligare ansträngning och kunna förstå symboliken som kan ligga bakom. Att tappa tänder kan representera den överhängande rädslan att förlora en person vi håller av, det kan vara slutet på en romantisk relation, en vänskap eller att behöva säga adjö till en älskad. Faktum är att tänder - de vi kallar "permanenta" - inte växer tillbaka som bekant och är därför unika och oersättliga. Att förlora en tand betyder symboliskt att ge upp något mycket viktigt.

En annan tolkning som vi kan tillskriva denna obehagliga dröm/mardröm är rädslan för att tappa kontrollen över vårt liv. Att inte kunna försörja sig ekonomiskt eller att förlora sin sociala status är bara några exempel, men listan är ganska lång och kontroversiell. Det finns till och med de som förknippar plötslig rikedom med denna märkliga dröm som skulle kunna symbolisera en radikal och plötslig chockerande förändring.

Återigen, en av anledningarna kan vara en undertryckt aggression, en ilska som hålls inne för länge som slutar med att bli förtryckande för oss. Sammanfattningsvis finns det inte bara en tolkning av denna typ av dröm, utan du bör försöka tolka den utifrån ditt eget liv. Vi råder dig att skriva ner vilka du tycker är de viktigaste detaljerna - innan du glömmer bort vad du drömt - och sedan reflektera över vad du upplever, för att förstå vad det kan betyda för just dig.

Advertisement