Man behöver inte en massa vänner i livet, det räcker med att bara ha några få, men goda vänner

sofia

01 Mars 2020

Man behöver inte en massa vänner i livet, det räcker med att bara ha några få, men goda vänner
Advertisement

För många är det av grundläggande vikt att omge sig med många människor att dela sina upplevelser med dag för dag. Så pass mycket att det ofta blir avgörande, så att du, om du inte är en del av en stor grupp, aldrig känner dig helt lycklig.

Många av oss känner säkert igen sig i denna beskrivning framför allt när man tänker på ungdomens år. I skolan kan faktiskt uppdelningar, uteslutningar och gruppdynamik vara mycket traumatiska och lämna djupa spår som gör att man känner sig missnöjd med livet, även efter flera år. Men när man växer upp ser man på livet med andra ögon och inser att denna sociala ångest och dessa (såkallade) vänner inte är så viktiga som de en gång var.

via Psychology Today

Advertisement
Pixnio

Pixnio

Om vi ​​inte var bland de "populära" i skolan hade vi säkerligen inte särskilt många "vänner". Ja, vi skrev det inom citationstecken, för äkta vänskap är verkligen svår att hitta och den mäts verkligen inte i antalet relationer, ofta ytliga, som du har under skolåren. När du mognar och med tiden inser du emellertid att för att känna dig accepterad och nöjd behöver du inte dussintals människor runt omkring dig, det räcker med ett par som verkligen är dina vänner.

Slutna grupper, utfrysning, att bli retad, fördomar, de som har upplevt allt detta personligen vet vad vi pratar om. Under tonåren kan ungdomar verkligen vara elaka och bete sig illa mot andra.

Det är därför det, trots att allt kan verka negativt, alltid är nödvändigt att titta framåt. Till exempel, genom att fokuser på vuxenlivet, det vill säga livet efter skolan. Det är just då man för många människor börjar leva på riktigt och förstå vem man verkligen är och vad man vill ha, både från sig själv och från andra.

ECohen/Flickr

ECohen/Flickr

När man väl kommer bort från denna typ av dynamik börjar man göra något som man ångrar att man inte har kunnat göra förut, att välja sitt sällskap, vara lite mer selektiv. Det är vid den tidpunkten som vi blir starkare av vårt nyfunna självförtroende och bli mer självsäkra, mer öppna, kanske även trevligare för andra. Ju mer vi känner oss till freds med oss ​​själva, desto bättre kommer vi att må tillsammans med andra och bli bättre människor.

På mycket kort tid, kommer vi att lära känna speciella människor, precis som oss, som delar våra visioner, tar oss för dem vi är, med andra ord respekterar oss. Även om det inte är en stor grupp människor, kommer vi att inse att ett fåtal goda vänner är tillräckligt för att vara lycklig.

Om du tycker att det låter konstigt, tänk efter. När allt kommer omkring är det inte alla som förtjänar dig och därför är det bättre att omge dig så gott det går med uppriktiga människor som accepterar dig och gör dig till en bättre människa. Det här är människor som stannar kvar länge, att inte släppa taget om och med vilka vi kan leva vårt liv till fullo. Det spelar ingen roll om de är två istället för tio, det är de vi verkligen behöver.

Advertisement