Jag håller på att lära mig att jag inte alltid måste reagera på allt det som sårar mig - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Jag håller på att lära mig att jag…
Den här mannen köper havssköldpaddor på marknaden för att släppa ut dem i havet Efter att ha blivit avvisad av sin mamma hittade den här tigern kärlek och omtanke i en hund

Jag håller på att lära mig att jag inte alltid måste reagera på allt det som sårar mig

Av sofia
1.049
Advertisement

Ibland, när en person behandlar oss illa eller när vi blir förolämpade på ett sätt som sårar oss djupt, vill vi ibland ge tillbaka med samma mynt och reagera - även instinktivt - på något som har orsakat oss så mycket smärta. I verkligheten är detta en helt normal reaktion, på många sätt mänsklig, men säkert inte alltid användbar för att uppnå inre lugn.

Den "tillfredsställelse" som vi kan känna genom att reagera eller på något sätt ge igen är i själva verket bara ett tillfälligt välbefinnande, ett slöseri med energi som i slutändan inte gör oss mer mogna.

image: Pexels

Att vara mogen innebär också att inte nödvändigtvis reagera på allt som stör dig, att inte sparka på varje sten framför dig som ligger i vägen, men också att lära sig, när det är möjligt, att komma runt problemet genom att visa för världen att du står högre än de som sårar dig.

Att till varje pris försöka "vinna" över någon är i slutändan slöseri med tid och ansträngning, som i slutändan kan lämna dig ensam med en stor känsla av tomhet. I dessa ögonblick, när du gör allt för att hitta den lämpligaste läxan att ge till dem som har skadat dig, riskerar du bokstavligen att överanstränga dig och blir blind för allt det du har runt omkring dig, inklusive bra saker.

Ofta är därför det bästa sättet att bevara ditt inre lugn att inte säga någonting, stå över och öva på att vara likgiltig gentemot dem som säkert aldrig kommer att förstå dina skäl. Om det är det vi behöver mest av allt, varför inte börja använda det på riktigt? Å andra sidan handlar det framför allt om att älska sig själv, en handling med vilken du bygger upp den starkaste rustningen mot människor som försöker skada dig.

Naturligtvis kommer det inte alltid att vara lätt att anta detta beteende, men att försöka ändra strategi, bland många besvikelser, kommer säkert inte att kosta dig någonting. Om du lyckas kommer däremot lyckan och lugnet att tacka dig.

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack