Barn som inte somnar på kvällarna? Det verkar inte vara den här lilla killens problem

av sofia

09 Maj 2024

Ett barn som inte direkt har svårt för att somna
Advertisement

När det är dags att sova, är det inte alltid så lätt att få barnen att somna. Många föräldrar lyckas inte hitta ett sätt att få dem att komma till ro. Man kanske försöker vagga dem i famnen, i vaggan, hålla dem nära bröstet så att de slappnar av, nynna en sång eller läsa en saga. Men ibland verkar ingenting fungera. I andra fall kan det vara helt tvärtemot och vår lilla huvudperson är ett levande bevis på det.

Advertisement

Vikten av sömn för ett barn

En vaken pojke med ett leende på läpparna

@ernhanatha24/Instagram

Vi är väl medvetna om att sömn är av yttersta vikt för små barn. Vakna timmar och vila måste balanseras, särskilt under de första åren av livet. Utöver nattens sömn behövs det några tupplurar under dagen för att få våra barn att orka. Sömn för barn är inte bara ett sätt att "återhämta krafterna", utan även en avgörande faktor för korrekt psykisk och fysisk utveckling. Därför är det avgörande att vi inte underskattar dess betydelse och ser till att det finns en viss regelbundenhet.

Ändå är vi alla medvetna om att det ofta inte är så enkelt att få dem att sova. Det finns tillfällen då att sova verkar vara det sista de vill. Många föräldrar har upplevt sömnlösa nätter, och mor- och farföräldrar står ibland rådlösa i hur de ska övertyga sina barnbarn om att det är dags för en tupplur på eftermiddagen när de tar hand om dem medan föräldrarna arbetar. Kort sagt, det är inte alltid självklart att det sker regelbundet.

Men detta tycks inte vara ett problem för barnet i denna video. Vid en närmare titt kan vi se hur den lilla pojken, från en stund till en annan, plötsligt helt ger vika för sömnen.

Advertisement

Plötsligt somnar han

Pojken tar plötsligt en härlig tupplur

@ernhanatha24/Instagram

I videons första ögonblick, som delats på nätet, ser vi barnet leende och livligt, bekvämt sittande och fokuserat på personen bakom kameran. Inom kort tar sömnen över. Med sina små händer lutandes på varandra och vilandes på bröstet, förändras barnets ansiktsuttryck långsamt och leendet bleknar saligt när de små ögonen stängs för att ge vika för sömnen. Det är en mycket gulligt ögonblick som föräldrarna valde att dela med omvärlden. Den söta lilla bebisen är fängslande och som föräldrarna noterade i kommentarerna, fick han användarnas hjärtan att smälta.

Utöver ögonblickets charm, tog vissa tillfället i akt för att skämta om den abrupta övergången från vakenhet till sömn. "Detta är vad som händer mig så snart jag sitter framför en skärm," läser vi i en kommentar; "Han aktiverade energisparläge," skriver en annan. Och så vidare med andra skämt, en nypa sarkasm blandat med ömhetskänslor för barnet.

En rolig och gullig scen

Att bevittna en sådan scen är naturligtvis inte något som händer varje dag. Vi har redan nämnt hur komplicerat det kan vara att lyckas få barn att somna utan ansträngning och det är kanske därför denna video har fångat många människors uppmärksamhet och framkallat många leenden.

Vad har du att säga om denna video?

Advertisement