"Min bror bad mig ta hand om hans barn för väldigt lite pengar och jag sa åt honom att det inte är korrekt av honom"

av sofia

10 Maj 2024

Advertisement

I nästan alla familjer är det vanligt att man stöttar varandra. Både mellan barn och föräldrar, samt mellan syskon, är det inte ovanligt att man ber om hjälp och förväntar sig att de närmaste ska hjälpa till att lösa komplicerade situationer. Det är normalt eftersom familjen ofta är den grund man alltid kan – eller bör kunna – förlita sig på. I de flesta fall är detta just vad som sker, men det är inte alltid så självklart. Ibland kan vi hamna i situationer som sätter press på våra relationer.

Advertisement

En "respektlös" begäran

Bruno Bueno/Pexels

I berättelsen vi vill dela med oss av uppstod ett missförstånd mellan en bror och hans systrar. En av dem delade händelsen på nätet för att få människors åsikter. Kvinnan, som är 33 år, driver tillsammans med sin syster en förskola i hemmet. Många yrkesverksamma väljer att arbeta hemifrån utan att vara beroende av offentliga eller privata institutioner. Hemägda förskolor för barn är vanliga i många länder och kostar ofta mer än större etableringar på grund av den personliga servicen de erbjuder. Denna verksamhet var deras enda inkomstkälla, men det verkar som om en specifik kund inte hade förstått detta.

Författaren till inlägget skrev att hon och hennes syster hade tagit hand om deras 10 månader gamla brorson de senaste veckorna och att de fortfarande väntade på betalning för tjänsten. De har passat hans son i 14 dagar, mellan 4 och 7 timmar om dagen, och han har erbjudit dem 25 dollar i timmen, när de vanligtvis brukar ta 60. Hon ansåg att 30 dollar skulle vara en rimlig summa för honom och gav många anledningar till det.

Mannen ifrågasatte sin systers krav och underströk en specifik detalj: det var hennes brorson, inte vilket barn som helst. Men är det verkligen rimligt att förvänta sig att dra fördel av någons arbete till ett så lågt pris, även om det är en nära släkting?

Advertisement

Är det fel att spela på människors dåliga samvete?

Yan Krukau/Pexels

Arbete förutsätter betalning, vilket är grunden för alla yrken som annars skulle betraktas som volontärarbete. När en tjänst erbjuds, förväntas betalning, men att erbjuda en familjerabatt är inte ovanligt. I detta fall valde kvinnan att halvera det dagliga priset eftersom det var för hennes bror och brorson, men mannen vägrade acceptera detta och föreslog istället en ytterligare prissänkning.

Författaren till inlägget och hennes syster påverkades också emotionellt av detta. "Han anklagade oss för att tänka på ett snedvridet sätt," sa han. "Han hävdade att vi ville spendera mer tid med vår brorson men klagade över betalningen och att detta inte var normalt enligt honom." Att uttrycka sig på detta sätt och ändå förvänta sig att de ska tänka om är inte realistiskt. Men sedan började kvinnan tvivla och därför valde hon att dela med sig av problemet på Reddit.

Hur reagerade användarna?

Man bör aldrig blanda jobb och familjerelationer...

De som läste kvinnans inlägg höll med om att hon inte var den som hade fel, och ännu mindre hennes syster. Problemet låg hos brodern som, trots att han skröt om sin förmåga att betala för privata förskolor, om att kunna flytta på barnet och hantera större utgifter - som det stod i inlägget - faktiskt gjorde allt för att spara pengar.

"Jag förstår inte varför han, om han har råd, har svårt att betala dig," frågade en användare. "Jag är tycker att du gjorde rätt i att inte längre fortsätta ta hand om din brorson så många timmar. Jag är övertygad om att arbete och familjerelationer aldrig bör blandas, då de kan leda till meningsskiljaktigheter."

Det är faktiskt sant att när pengar kommer in i bilden, kan även de mest sammanhållna familjerna riskera att hamna i obehagliga situationer. Författaren till inlägget, som reflekterade över händelsen med hennes bror, beslutade att avsluta arbetsförhållandet och rådde sin bror att söka en annan lösning för barnet.

Vad är din åsikt om detta och hur skulle du ha agerat om du varit i systrarnas situation?

Source:

Reddit

Advertisement