Chefen tvingar två av sina anställda att vakta hennes 3 månader gamla dotter under arbetstid

av sofia

25 April 2024

De tvingas vara barnvakt till chefens dotter
Advertisement

Vissa situationer är svåra att föreställa sig på grund av deras absurda natur, även bara i tankarna. Allt detta tills något händer just oss och blir verklighet.

Det vi nu vill berätta handlar om två anställda som hamnade i en knepig situation med deras arbetsgivare. Chefen hade först varit borta från arbetet i flera månader och återvände sedan med en tre månader gammal bebis. De anställda kvinnorna hade plötsligt blivit ombedda att utföra arbetsuppgifter som inte alls överensstämde med vad som stod i deras anställningskontrakt.

via Reddit

Advertisement

En av medarbetarnas berättelse

Tjejerna tvingades tura om att vara barnvakter under arbetstid

Freepik - Not the actual photo

En av kvinnorna skrev på det välkända Reddit-forumet för att söka råd om hur hon skulle hantera denna situation som hon hamnat i med sin kollega.

"Jag arbetar på en kiropraktorklinik tillsammans med en annan kvinna, vi är båda receptionister och hamnade nyligen i en mycket jobbig situation", inledde den unga kvinnan.

"Vår chef, läkaren som tar emot patienterna, har nyligen kommit tillbaka för att arbeta efter att ha varit borta i månader hon sa att hon hade familjeproblem, men tydligen var det något mer...", fortsatte hon.

När hon återvände, kom hon till kontoret med en 3 månader gammal bebis som hon inte hade nämnt för någon. Vid det tillfället meddelade hon att hon skulle börja jobba heltid igen och därför skulle de två receptionisterna behöva ta hand om den lilla flickan samtidigt som de arbetade.

Advertisement

Medarbetarnas frustration och kommentarerna från Reddit-användarna

Freepik

"Men hur kan vi utföra våra uppgifter och samtidigt ta hand om din dotter? Det är nästan omöjligt...", hade de unga kvinnorna klagat på. Utan att blinka hade chefen svarat: "Perfekt, en av er kommer att arbeta vid skrivbordet medan den andra tar hand om min dotter någon annanstans."

Receptionisterna hade påpekat att barnpassning inte ingick i deras kontrakt, varpå kvinnan "löste" även detta: "Personalens uppgift är att göra allt som krävs för att läkaren ska kunna träffa så många som möjligt och informera patienterna så att de återkommer", hade hon lagt till som en punkt i sin utbildningsmanual.

Kvinnan hade också klagat på att tjejerna inte visade någon entusiasm för barnpassning och lade märke till att de ivrigt väntade på att få återgå till sina telefonsamtal. Det dröjde inte länge förrän användarkommentarerna började rulla in.

"Jag tycker inte att ni ska behöva ta hand om ett spädbarn, ni är inte kvalificerade för det och det är rätt av er att inte vilja ta det ansvaret", skrev någon. "Ni båda bör helt enkelt vägra, annars blir ni alltmer indragna i kaoset", skrev en annan. "Om jag var ni skulle jag ta barnvaktsjobbet, filma allt och sedan lägga upp videon online", föreslog en tredje. Vad skulle du ha gjort om du hade hamnat i den här situationen?

Source:

Reddit

Advertisement