Den här kvinnan bestämmer sig för att klippa kontakten med sin mamma som vägrar hjälpa till med barnbarnet

av sofia

03 April 2024

Den här kvinnan bestämmer sig för att klippa kontakten med sin mamma som vägrar hjälpa till med barnbarnet
Advertisement

Familjekonflikter är ganska vanliga och att vara en del av samma "klan" betyder inte nödvändigtvis att man delar samma ideologier eller tankar. Detta kan i slutändan vara acceptabelt, så länge du inte oåterkalleligen skadar relationen till en viktig familjemedlem, som till exempel en förälder.

Naturligtvis gör alla sina egna val, men en olöslig konflikt mellan föräldrar och barn är alltid något mycket allvarligt, vi talar trots allt om ens eget kött och blod. Tyvärr har händelserna i den historia vi nu kommer att dela med dig lett till en djup klyfta mellan en mamma och hennes dotter: låt oss ta reda på vad som hände.

Advertisement

En nybliven mamma behöver stöd

En nybliven mamma behöver stöd

Drazen Zigic/Freepik - Not the actual photo

Att bli mamma är inte något som är lätt att hantera för alla människor. En del får panik, en del känner sig inte redo och en del lider av plötsliga förändringar i humöret på grund av hormoner. Det finns många kvinnor - liksom män faktiskt - som kollapsar när de står inför till en fas i livet som inte borde vara något annat än positiv. Men i praktiken finns det mycket att göra och ibland finns det inte tillräckligt med tid för att hinna med allt.

Ett spädbarn kräver högsta prioritet, konstant uppmärksamhet, och detta är särskilt sant för nyblivna mammor eftersom det är de som måste vara - åtminstone under de första månaderna - med den nyfödda bebisen. Familjen, inklusive mor- och farföräldrar, utgör en grundläggande resurs och spelar en central roll vid många tillfällen, såsom barnomsorg.

Att hjälpa är aldrig en plikt, att göra en tjänst är aldrig en skyldighet, men den som kan njuta av stöd från mor- och farföräldrar, syskon eller någon vän som kan lätta bördan när man har ett spädbarn, är verkligen lyckligt lottad. Kvinnan i denna historia har alltid försökt få lite hjälp från sin mamma i detta avseende, men det har varit förgäves.

Advertisement

Diskussionerna mellan dessa två kvinnor

Diskussionerna mellan dessa två kvinnor

Freepik - Not the actual photo

Kvinnan hade frågat sin mamma flera gånger om hon kunde ta hand om hennes bebis, men hon hade alltid nekats all form av hjälp. Inte en enda gång hade hennes mamma gått med på att vara barnvakt för sitt barnbarn. Kvinnan, som arbetade heltid, hade alltid fått klara sig så gott hon kunde och hennes fritid, hennes vänskapsrelationer och alla hennes relationer i allmänhet hade påverkats mycket hårt av detta.

Sedan var det plötsligt dags för hennes bästa väns bröllop och den unga kvinnan skulle inte ha velat missat det för någonting i världen och därför hade hon organiserat det i god tid i förväg. Hon hade hittat en barnvakt för den stora dagen och var säker på att ha hittat en lösning och detta var mycket viktigt med tanke på att barn inte fick vara med på det bröllopet.

Tyvärr hade barnvakten som hon räknade med ställt in i sista stund och där stod hon plötsligt med sin bebis. Det fanns inget kvar för henne att göra än att böna och be sin mamma på sina bara knän om lite hjälp, och det var precis vad hon bestämde sig för att göra.

Bråket mellan mamma och dotter

Allt detta skulle dock visa sig vara förgäves och trots att hon till och med grät fanns det inget sätt att få hennes mamma att ändra sig. Kvinnan var inte villig att avstå sin yogaklass för att ta hand om sitt barnbarn.

Hon njöt av sin pension och bodde bara en timmes bilresa från sin dotters hus, men hade inte för avsikt att åka hem till henne.

"Om så är fallet är det okej med mig. Min mamma har ingen skyldighet att ta hand om min son. Å andra sidan är jag inte heller skyldig min mamma att låta henne få träffa honom heller.", var kvinnans slutsats. Så hon hade bestämt sig för att klippa alla band med sin mamma och ville inte längre ha något med henne att göra.

Vi behöver alla lite hjälp någon gång i livet och om de människor som står oss närmast inte är villiga att hjälpa oss blir hela vår tillvaro komplicerad. Vad tycker du om det här?

Advertisement