Mamman till en tonåring har inte för avsikt att betala för det som tjejen ställt till med när hon arbetade som barnvakt

av sofia

14 Mars 2024

Mamman till en tonåring har inte för avsikt att betala för det som tjejen ställt till med när hon arbetade som barnvakt
Advertisement

För sin familj är man ofta villig att göra vad som helst, men ibland är det faktiskt familjen själv som orsakar problem i ens liv...

Faktum är att konflikter och missförstånd som kan förstöra en relation även mellan två mycket nära släktingar är mycket vanliga. I berättelsen vi nu ska dela med dig, hade två systrar, som båda är mammor, ett stort bråk angående beteendet hos den ena kvinnans tonårsdotter som hade passat den andras barn. Låt oss se i detalj vad det var som hände.

via Reddit

Advertisement

Bråket mellan de två mammorna

Bråket mellan de två mammorna

Ralph/Pixexid - Not the actual photo

Hela historien delades på det populära Reddit-forumet där den 38-åriga mamman som är huvudpersonen i den här historien delade sina idéer och sin frustration över en händelse som tyvärr hade påverkat hennes relation med sin syster på ett mycket negativt sätt.

"Min yngre syster (36) bor nära mig och min 17-åriga dotter, Carly, som brukar vara barnvakt för hennes 9-åriga dotter och 7-åriga son", berättar kvinnan som en introduktion i sitt inlägg. Det är en tjänst som de två mammorna gör för varandra där den ena lär sin tonårsdotter ansvar genom att låta henne jobba för att tjäna pengar (cirka 30-40 dollar) och den andra får några timmar ledigt för att kunna gå ut med sin man.

En god familjerelation som var fördelaktig så att säga för båda kvinnorna. Sedan kom ett samtal som rubbade hela balansen: "Din dotter har verkligen överdrivit den här gången, hon borde ha bett mig om lov!", hörde hon den äldre systern säga...

Advertisement

Användarna på Reddits kommentarer

Användarna på Reddits kommentarer

shurkin_son/Freepik - Not the actual photo

Detta telefonsamtal hade ägt rum, bara ett par timmar efter det att tonåringen varit barnvakt åt barnen. Kvinnan blev rasande och ville ha ersättning för en tårta. För att förstå situationen bättre måste vi ta ett litet steg tillbaka: två veckor tidigare hade det varit hennes systerdotters födelsedagsfest och det fanns en stor bit av en dyr tårta över med Lemon Curd. Curly hade ätit två skivor.

"Jag minns att på festen ville barnen inte äta den tårtan så det blev mycket tårta över. Min syster ringde mig för att informera mig om min dotters respektlösa beteende... Jag bad henne om ursäkt och talade om för henne att jag skulle prata med Curly för att få henne att inse sitt misstag”, avslöjade 38-åringen. Den yngre systern var dock inte nöjd och krävde ersättning och fortsatte att insistera på hur dyr den tårtan hade varit.

Kvinnan vägrade dock betala för tårtan och bad om synpunkter från människor på nätet för att försöka förstå om hon hade fattat rätt beslut. "Om jag var du skulle jag betala din syster för de där två skivorna tårta och kräva lämpliga ersättning för de timmar din dotter arbetade som barnvakt för då kanske hon skulle förstå hur lyckligt lottad hon är!", skrev en användare, "Förutom hennes oförskämda begäran om återbetalning, irriterar det mig jättemycket att den där tårtan var två veckor gammal. Jag menar att den redan skulle bli dålig snart ändå enligt mig och din syster borde ha tackat din dotter för att ha ätit upp den", påpekade en annan. Vad tycker du om det här?

Advertisement