En mamma ger ett utmärkt råd till sin dotter som är både utmattad och stressad efter förlossningen

av sofia

12 Februari 2024

En mamma ger ett utmärkt råd till sin dotter som är både utmattad och stressad efter förlossningen
Advertisement

Samhällets förväntningar på en nybliven mamma är höga, alltför höga. Faktum är att hon alltid förväntas vara entusiastisk, full av energi, leende, outtröttlig när det gäller att ta hand om inte bara sina barn, utan också om hemmet... och allt detta utan att försumma sin man, sitt arbete och sitt utseende.

Ibland blir dock tyngden av alla dessa skyldigheter påtaglig och det händer därför att vi känner oss överväldigade, nästan hjälplösa och inte vet hur vi ska bete oss för att hänga med i ett fullt och krävande liv. Så här kände den nyblivna mamman som är huvudpersonen i denna berättelse, men hennes mamma sa sedan något till henne som rörde henne och gav henne tröst.

Svårigheterna som en nybliven mamma tvingas möta

Svårigheterna som en nybliven mamma tvingas möta

@ monica__murphy/Instagram

Monica Murphy var mycket trött, fysiskt och framför allt mentalt efter det att hon precis hade fött sitt tredje barn. Hon var väldigt glad över att ha blivit mamma igen, men ändå fortsatte en mängd tankar att snurra i hennes huvud: "Hur ska jag klara allt? Kommer jag att kunna amma 3 små barn?" Detta var bara några av hennes bekymmer.

Det hade gått 3 veckor sedan hennes senaste förlossning och kvinnan höll fortfarande på att återhämta sig från operationen eftersom hon hade genomgått ett kejsarsnitt. Nu tänkte hon oupphörligt på listan över alla de saker hon skulle behöva göra. Här är bara några av dem:

Att arbeta, amma 3 bebisar, komma tillbaka i form, ägna tid åt släkt och vänner, inte försumma sin man, hålla ordning och reda i huset och eventuellt ha möjlighet att skapa lite utrymme åt sig själv. "Hur är det möjligt för en person att göra allt detta?!", frågade Monica i ett inlägg.

Hennes mamma hade kommit för att hälsa på henne, Monica behövde inte säga något, den kvinnan förstod direkt vilka tankar som passerade igenom hennes huvud. Så fort hon lämnade huset tvekade hon ett ögonblick och stannade kvar utanför ytterdörren för att säga dessa ord till henne.

Advertisement

Hennes mammas upplyftande ord

Hennes mammas upplyftande ord

@ monica__murphy/Instagram

"Dina barn kommer inte att minnas hur rent huset var, de kommer att komma ihåg hur mycket du älskade dem och hur mycket tid du ägnade åt dem", hör vi den kloka mamman säga tack vare en video som filmats av kameran i dörrens titthål.

"Jag vet inte om någon behöver höra de här orden idag, men om du gör det, låt min mamma få tala om detta för dig", skrev Monica och erkände att hon brast ut i tårar efter att ha hört de känsloladdade orden. "Det är okej om allt du gjorde idag var att ta hand om dina barn, om du gosade med dem, lekte med dem, osv... för det är den viktigaste uppgiften av alla." tillade den nyblivna mamman till sist och avslutade sitt inlägg.

Många användare uppskattade och delade den korta videon som innehåller det gyllene rådet från Monicas mamma. Hon fick hundratusentals positiva reaktioner och många kommentarer också. "Tack, jag behövde höra det här just nu", skrev en person, "Snälla krama om din mamma från mig, det här är vackert", skrev ännu en. Vad tycker du om det här?

Advertisement