Därför låter Penélope Cruz inte sina barn på 10 och 13 år ha mobiltelefoner

av sofia

10 Februari 2024

Därför låter Penélope Cruz inte sina barn på 10 och 13 år ha mobiltelefoner
Advertisement

Trenden bland föräldrar idag är att ge sina barn en mobiltelefon i allt yngre ålder. Även om detta kan ge en känsla av ytterligare säkerhet och kontroll, är det egentligen inte rätt val för våra barns uppväxt och utveckling. Idag ska vi ta en närmare titt på hur en kändismamma har valt att bemöta detta med sina barn.

Vilken ålder rekommenderar experterna att man ger barnen en egen telefon?

Vilken ålder rekommenderar experterna att man ger barnen en egen telefon?

Instagram @penelopecruzoficial

Under de senaste årtiondena har åldern då ett barn får sin första mobiltelefon blivit allt lägre. Det är faktiskt inte ovanligt att se barn så unga som 11 år redan med ögonen klistrade mot skärmen.

Ofta är detta val motiverat av föräldrarnas önskan att övervaka och kontrollera sina barn, men detta kanske inte är det bästa beslutet för våra barns tillväxt.

Att använda smartphones för tidigt kan faktiskt leda till problem i utvecklingen av olika färdigheter som problemlösning och kritiskt tänkande.

Silicon Valley-experter föreslår därför att man väntar till slutet av tonåren innan man ger en mobiltelefon till barn.

Advertisement

Vilka är orsakerna bakom Penélope Cruz val?

Vilka är orsakerna bakom Penélope Cruz val?

Instagram / @penelopecruzoficial

Paret Penélope Cruz och Javier Bardem är helt överens om detta och delade nyligen i en serie intervjuer deras val som föräldrar till sina barn Luna (10 år) och Leo (13 år).

Penélope har tidigare pratat om hur viktigt det är för henne att se till att hennes barn förblir skyddade från allmänhetens uppmärksamhet, vilket ger dem valet att när och hur de själva vill kan de komma in i mediavärlden.

Hon tillade också nyligen att hennes barn inte ens har mobiltelefoner till sitt förfogande.

Faktum är att Penélope i en intervju nyligen pratade om de potentiella farorna med en tidig exponering för sociala medier, och uttryckte sin oro över dess inverkan på barn och ungdomar. Hon säger att det är ett grymt experiment som görs på den yngre generationen, med konsekvenser som oundvikligen kommer att drabba dem i många år framöver.

När hon talar om sitt förhållande till sociala medier förklarar skådespelerskan också att hon använder dem med stor försiktighet och hävdar att deras negativa inverkan är särskilt tydlig på dagens generationer av tonåringar.

Hon avslutar med att säga att hon känner en stark medkänsla för de senaste årtiondenas ungdomar, och understryker igen att det nästan verkar som om världen genomför ett experiment på dem och utsätter dem för teknik tidigt för att se vilka effekter det kan få.

Trenden hos dagens föräldrar att ge sina barn smartphones i en allt yngre ålder väcker stark oro angående effekterna på småbarns tillväxt och utveckling.

Experterna i Silicon Valley rekommenderar att man väntar till slutet av tonåren innan man ger sina barn en mobiltelefon. Penélope Cruz delar denna uppfattning och vill så länge det går skydda sina barn Luna och Leo från offentlig exponering och farorna med sociala medier.

Advertisement