Ingen kommer och hälsar på henne så den här kvinnan lämnar hela sitt arv till sina husdjur

av sofia

01 Februari 2024

Ingen kommer och hälsar på henne så den här kvinnan lämnar hela sitt arv till sina husdjur
Advertisement

Efter att ha nått en viss punkt i livet, kanske en viss ålder, börjar man fundera mer på hur ens liv har varit. Man tänker på det förflutna, vad som har gjorts, relationer med människor och sin familj. Tankar som följer varandra och jagar varandra tills man kommer fram till mer eller mindre definitiva slutsatser.

Det är i dessa ögonblick som du kan "katalogisera" de människor som har haft en plats i ditt förslutna, och förstå om de uppförde sig korrekt eller inte.

Advertisement

Lius val

Lius val

Rawpixel

Huvudpersonen i dagens berättelse, Liu, måste ha gjort just dessa överväganden när hon tänkte tillbaka på sitt liv och bestämde sig för att lämna alla sina ägodelar till sina hundar och katter. Det är inte ovanligt att mycket rika människor bestämmer sig för att donera sitt arv till sina husdjur istället för till människor. Detta är vad den här kvinnan från Shanghai gjorde, men vad var det som drev henne till att fatta detta beslut?

I de uttalanden hon gjort verkade det som att kvinnan inte alls var nöjd med sina tre barns beteende som utan att bry sig särskilt mycket inte hade funnits där för kvinnan på det sätt som hon hade velat, inte ens när hon blev sjuk. Hennes djur hade istället alltid stått henne nära och funnits där dag efter dag, både i bra och dåliga stunder.

Det var därför hon fattade detta beslut, men går det verkligen att testamentera pengar och föremål till djur? Ja, det beror lite på.

Advertisement

Hur gör man om man vill lämna sitt arv till ett djur?

Hur gör man om man vill lämna sitt arv till ett djur?

Pxhere

Med ett testamente är det möjligt att bestämma vem dina tillgångar ska gå till när du en gång för alla tar farväl av världen. De som väljer att inte göra det använder sig helt enkelt av de lagar som reglerar arv, medan de som har tydligare idéer, agerar annorlunda. Lius fall är inte det första som involverar husdjur som plötsligt blir miljonärer. Men hur låter man ett djur sköta ekonomin?

Först och främst är det viktigt att poängtera att varje land har sina egna regler och ett specifikt sätt att hantera detta ämne. I Kina, liksom på många andra platser i världen, är det inte möjligt att lämna ett arv direkt till ett djur, utan det måste finnas en människa som kan ta emot det. Därför bör alltså en vårdnadshavare utses för djuren, eller så måste den som ärver alltid ta hand om hundar, katter eller eventuella andra djur som tillhört den avlidne. Men det finns också en annan möjlighet och det är att utse en betrodd person som kan grunda en välgörenhetsförening för en specifik kategori av djur, vilket uppenbarligen även kräver materiella och ekonomiska medel för att kunna omsättas i praktiken.

På det här sättet kan man övervinna det byråkratiska hindret låta sina kära djurvänner dra nytta av ett generöst arv.

Vem skulle hantera pengarna?

Vem skulle hantera pengarna?

Rawpixel

När det gäller fallet i Shanghai fattade kvinnan beslutet att anförtro en veterinärklinik förvaltningen av sitt arv på 2,5 miljoner som hon skulle ha lämnat till sina hundar och katter och till alla deras ättlingar. Hennes barn hade inte funnits vid hennes sida och skulle inte få ett öre när hon gick bort. Ett logiskt resonemang som många andra människor förstår och håller med om, men är det verkligen klokt att bestämma sig för att donera allt till sina djur?

Man vet inte hur gammal Liu är och hur lång tid hon har kvar ifall hon vill ändra sig eller bekräfta detta val, det enda som är säkert är att hon för tillfället har uttryckt denna önskan och att inget av hennes barn kan gå emot hennes vilja.

Tycker du att det är rätt att resonera så här om dina nära och kära inte är närvarande under din livstid, eller tycker du att det är riskabelt att lämna ett så stort arv till katter och hundar och i så fall, vilka andra lösningar skulle man kunna välja?

Advertisement