Vill du slippa duvor? Testa denna metod ska du se att du kommer att hitta lösningen

av sofia

17 September 2023

Vill du slippa duvor? Testa denna metod ska du se att du kommer att hitta lösningen
Advertisement

Hur många gånger händer det inte att du ser duvor vandra runt på torgen och leta efter mat och lite smulor som folk lämnat. Det är synd att detta scenario inte bara inträffar på offentliga platser, utan ibland även i människors hem. Det finns människor som har kämpat med detta problem länge och lider av att se dessa fåglar vandra runt i trädgården eller i huset och skräpa ner överallt.

Det finns många metoder för att hålla dem borta, men låt oss inse att det inte är alla som fungerar. Idag vill vi därför avslöja ett knep som verkligen verkar vara väldigt effektivt. Låt oss ta reda på hur man omsätter det i praktiken.

Advertisement

Duvor är ett stort problem för många

Duvor är ett stort problem för många

Pxhere

Duvortaket eller terrassen är inte roligt för någon. Förutom att de är irriterande med sitt konstanta kurrande, smutsar de även ner. Deras spillning luktar inte bara illa, utan är också frätande och kan orsaka många problem. På till exempel bilar är de skadliga för lacken som kan flagna och missfärgas. Men detta är inte det enda problemet, eftersom de även i extrema fall, kan bidra till uppkomsten av sjukdomar.

Så vad kan vi göra för att bli av med dem? Det finns många produkter på marknaden som är avvisande, men som ibland inte verkar vara riktigt effektiva. Sprayer, pulver och ljudavskräckande apparater, vad gör man om man har testat allt och ingenting fungerar? Låt oss testa en alternativ metod.

Advertisement

Testa denna metod för snabba resultat

Testa denna metod för snabba resultat

Wallpaperflare

Det finns produkter som används som avskräckande medel för duvor. De kan lätt köpas i specialiserade och icke-specialiserade butiker och är en blandning av eteriska oljor som är mycket irriterande för dessa fåglar.

Att applicera lite produkt på de punkter där duvorna gillar att vistas är enkelt. Rengör bara hörnen där duvorna brukar röra sig och sedan, på ett avstånd av cirka 40 centimeter, sprayar du produkten och låter den sitta kvar. När detta är gjort borde det fungera och hålla dem borta permanent. Man bör dock komma ihåg att det är nödvändigt att upprepa detta med jämna mellanrum och speciellt om det regnar.

Lukten eller funktionen som dessa produkter fyller kommer att befria dig från dessa irriterande fåglar. Om det inte fungerar, prova eventuellt med naftalen som även kommer att hålla dem på avstånd definitivt inte uppmuntra dem att återvända. Kände du redan till dessa knep?

Advertisement