Hur man stryker utan att använda strykjärnet

av sofia

19 September 2023

Hur man stryker utan att använda strykjärnet
Advertisement

Oavsett om det är varmt eller inte (särskilt i värmen), är det aldrig roligt att behöva stryka. Ändå är det nödvändigt ibland, särskilt vid de tillfällen då det är viktigt att se perfekt ut. Våra kläder förmedlar omedelbart en bild av oss. För de personer som ofta bär klädesplagg som skjortor är det absolut nödvändigt att använda ett strykjärn. Eller kanske inte?

Resultatet du vill uppnå - vare sig du är en affärskvinna, affärsman eller någon som reser mycket i formell klädsel - är att inte ha några veck och att se snygg och prydlig ut. Kommer det att vara möjligt utan att använda strykjärnet? Låt oss tillsammans kika på några knep som kan visa sig vara särskilt användbara i detta avseende.

Advertisement

Hemligheten för att inte behöva använda strykjärnet mer

Hemligheten för att inte behöva använda strykjärnet mer

Strykjärnet är en fenomenal elektronisk enhet, enkel men ändå effektiv och av denna anledning är det svårt att klara sig utan det. Å andra sidan, speciellt när man har en väldigt stor familj, tar det lång tid att stryka kläder och det går även åt en stor mängd el och därmed pengar. Men i slutändan är det som den här apparaten producerar inget annat än... vattenånga.

Låt oss se vad eller hur man kan ersätta strykjärnet. Först och främst är duschen ett bra alternativ. Ja, du läste rätt, om utomhustemperaturen tillåter det kan vi genom att ta en mycket varm dusch dra nytta av ångan som bildas.

Det skulle alltså räcka att hänga den skrynkliga skjortan på en galge och låta den "absorbera" ångan. Vid det här laget behöver man bara släta ut plagget med händerna för att eliminera vecken! Men det här är bara ett av knepen, låt oss kika på några andra.

Advertisement

Köket kan vara till hjälp för att stryka tvätten

Köket kan vara till hjälp för att stryka tvätten

Freepik

Från badrummet förflyttar vi oss till köket. Här kommer vi att behöva en kastrull - inte för stor/tung - och kokande vatten. Vad vi ska göra är väldigt enkelt: med kastrullen ungefär halvfull med kokande vatten gör du samma rörelse som du skulle göra med ett strykjärn och värmen från metallbehållaren kommer att ta bort alla veck. Självklart rekommenderar vi att du kontrollerar att ytan på kastrullen är ordentligt ren och att det inte finns för mycket vatten i för att kunna röra den enklare.

Sista tipset: använd specifika produkter som fyller just denna funktion. Spraya bara produkten på skrynkliga kläder, släta ut dem och låt sedan tvätten torka. Du behöver inte göra något mer. Om du inte vill köpa en sådan produkt kan du göra en själv.

För att göra detta, blanda två matskedar vitvinsvinäger med en tesked balsam och 500 ml vatten. Tänk dock på att vattnet bör vara så kalkfattigt som möjligt. När du har blandat klart häller du lösningen i en sprayflaska och sedan är det bara att spraya den på plaggen.

Advertisement