Varför lägger man bollar i torktumlaren? Detta är orsaken

av sofia

24 September 2023

Varför lägger man bollar i torktumlaren? Detta är orsaken
Advertisement

Tvättmaskinen har totalt förändrat våra liv och förkortar den tid vi ägnar åt tvätt avsevärt. Detta är ett krav i den hektiska vardagen och den här apparaten har därför löst många problem. Men när smutsiga kläder väl har tvättats vet vi mycket väl att de måste torkas innan de kan läggas i lådorna och att det, speciellt under vinterhalvåret, inte alls går särskilt fort. Så tillsammans med tvättmaskinen har många valt att även ha en torktumlare. Även om man bör vara uppmärksam på vad som kan torkas på detta sätt och inte, har denna uppfinning blivit extremt användbar.

Men har du någonsin undrat, vad är det för bollar som många använder i torktumlaren och vad de är till för?

Advertisement

Bollar i torktumlaren: vad de är gjorda av och vilken funktion de fyller

Bollar i torktumlaren: vad de är gjorda av och vilken funktion de fyller

Pxhere

Alla som har en torktumlare vet hur många fördelar det finns med att använda den. Först och främst, särskilt under de kalla och regniga månaderna, slipper man problemet med att behöva hänga tvätten inomhus för att få den att torka ordentligt, med denna apparat torkar kläderna på mycket kort tid och resultatet är utmärkt. Men det finns människor som, för att få ännu bättre resultat stoppar in bollar i torktumlaren. Vad är de till för?

Dessa små föremål är gjorda av plast, ull eller andra material och är mycket funktionella både för att undvika att kläderna blir skrynkliga och för att främja snabbare torktid. Genom att motarbeta den fukt som kläderna frigör är de också ett sätt att spara pengar på.

Advertisement

Vilka fungerar bäst?

Vilka fungerar bäst?

Elena Ho/Flickr

Valet, som för varje produkt, är väldigt brett och alla har olika preferenser. Enligt olika undersökningar och utifrån konsumentinformation är de som har högre avkastning ullbollar. De låter inte bara tvätten släta ut sig under programmet och håller plaggen på avstånd från varandra, utan de absorberar fukt lättare och främjar en snabbare torkning.

Dessutom, bland de många alternativ som finns på marknaden som kan köpas både i butik och på nätet, finns det många som innehåller droppar av eteriska oljor, som lavendel och liknande, vilket också främjar en god doft för vår tvätt. Både detta och den minskade torkiden gör produkten mycket användbar och hjälper oss också att minska elkostnaderna.

Kände du redan till dem, har du redan använt dem eller har du först nu upptäckt att de existerar och blev nyfiken på att prova dem?

Advertisement